Масові отруєння дітей на Одещині: у готелі та лікарні знайшли багато порушень

Масові отруєння дітей на Одещині: у готелі та лікарні знайшли багато порушень

Укрінформ
Фахівці Держпродспоживслужби здійснюють санепідрозслідування для встановлення обставин групового отруєння дітей у двох закладах Одещини. 

Виявлено численні порушення у готелі Bugaz Sea View курорту Грибівка та в нефрологічному відділенні обласної дитячої лікарні. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, передає Укрінформ.

«Фахівці Держпродспоживслужби перевірили умови в готелі Bugaz Sea View, звідки 27 липня були госпіталізовані дев'ятеро дітей, з них 8 дітей віком від 9 до 12 років госпіталізовано до інфекційного відділення Овідіопольської лікарні з діагнозом "гострий гастроентероколіт". За результатами перевірки встановили низку порушень», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Отруєння в таборі «Таємниці Карпат»: усіх 17 дітей виписали з лікарні

Зазначається, що виявлено, зокрема, недотримання гігієнічних вимог до технологічних процесів виготовлення страв, а саме: недотримання вимоги до зберігання харчових продуктів, також не проводилася обробка яєць; недотримання санітарного режиму (санітарний стан приміщень незадовільний, відсутні дезінфекційні засоби); відсутність умов для дотримання особистої гігієни персоналом: у санвузлі для персоналу відсутні антисептик для рук, одноразові рушники, рідке мило тощо.

Окрім того, не ведеться документація, що підтверджує безпечність та якість продовольчої сировини і харчових продуктів.

Як з’ясувалось під час санепідрозслідування, не набагато краща ситуація і в обласній дитячій лікарні, де захворіли п'ятеро дітей у нефрологічному відділенні. Встановлено, що дітям стало зле після вживання готових страв, постачальником яких до лікувального закладу є ТОВ "Харчування Плюс". Тут теж виявили недотримання гігієнічних вимог до технологічних процесів виготовлення страв і санітарного режиму (стан приміщень незадовільний, частина приміщень потребують проведення ремонту; не забезпечені вимоги до зберігання прибирального інвентарю); відсутність умов для відокремленого зберігання особистого та санітарного одягу тощо.

Читайте також: Отруєння на «Глобинському м’ясокомбінаті»: понад 4 тонни продукції утилізували

Фахівці Держпродспоживслужби відібрали для лабораторних досліджень проби харчових продуктів, змивів, матеріал від хворих та працівників закладів харчування.

Варто зауважити, що ведуть кримінальне провадження за цими фактами й слідчі Одеського райуправління поліції №2. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-