Працівники Укрзалізниці щомісяця «заробляли», зливаючи до 30 тонн пального

Працівники Укрзалізниці щомісяця «заробляли», зливаючи до 30 тонн пального

Фото
Укрінформ
На Рівненщині правоохоронці викрили працівників Укрзалізниці, які щомісяця розкрадали до 30 тонн паливно-мастильних матеріалів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури працівників Рівненської філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» викрили за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, група службовців систематично розкрадала паливно-мастильні матеріали державного товариства. Вони двічі на день відкачували із тепловозів пальне. Таким чином привласнювали від 15 до 30 тонн щомісячно, які працівники реалізовували", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Центрі охорони здоров’я» Укрзалізниці заперечили зловживання з грошима Нацслужби здоров’я

У ході слідчих дій під видом оперативної закупки у працівників Укрзалізниці придбали 200 літрів викраденого пального.

Читайте також: В Укрзалізниці на ремонті вагонів «наварили» понад 200 мільйонів - СБУ

Правоохоронці затримали п’ятьох службових осіб підприємства в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України (Затримання уповноваженою службовою особою) під час розкрадання паливно-мастильних матеріалів. Наразі затриманим повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи.

Читайте також: Деолігархізація: Кубраков каже, що особливим тарифам на Укрзалізниці прийде кінець

Проведено понад 30 обшуків у приміщеннях підприємства та за місцем проживання службових осіб. Вилучені понад 1400 літрів дизельного палива, каністри із залишками пального, засоби для його відкачування, 5 автомобілів, які використовувались для перевезення викраденого пального, мобільні телефони, гроші в різній валюті, банківські картки, чорнові записи.

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня в Офісі генерального прокурора провели робочу нараду з питань протидії злочинності та корупції в АТ “Укрзалізниця”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-