У «Центрі охорони здоров’я» Укрзалізниці заперечили зловживання з грошима Нацслужби здоров’я

У «Центрі охорони здоров’я» Укрзалізниці заперечили зловживання з грошима Нацслужби здоров’я

Ексклюзив
Укрінформ
В філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» заявляють, що про зловживання при використанні коштів НСЗУ не може бути й мови. Та заявляють, що Національна служба здоров’я України не виконала свої фінансові зобов’язання перед Укрзалізницею.

Про це в коментарі для Укрінформу сказала директор філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» Наталія Білинська.

«Я вважаю, що це певна «PR-акція» керівництва НСЗУ, адже зараз триває конкурс на керівні посади цього відомства. Заява до НАБУ була написана за два тижні до того, як філія отримала акт про перевірку використання коштів. Акт про проведену перевірку було надано 4 травня, а заява до НАБУ подана десь за два тижні до цього, приблизно 15 квітня. Працівники НАБУ провели обшуки у всіх наших лікарнях та вилучили понад 1500 документів для вивчення», - заявила вона.

Білинська вважає, що про зловживання при використання коштів НСЗУ не може бути й мови. «Якщо розділити ті кошти, які філія витрачала на закупівлі на кожну лікарню впродовж 5 місяців, то це вийде менше 300 тисяч грн на одну лікарню. Це той мінімум який дозволяв нашим лікарням вижити та якісно лікувати пацієнтів», - пояснила вона.

Білинська розповіла, що Укрзалізниця має вісім лікарень, які розміщені у п’яти містах України: у Києві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі. Кожна лікарня може прийняти різну кількість пацієнтів хворих на коронавірус. Всього з грудня 2020 року по травень 2021 в наших лікарнях лікувалися 2400 пацієнтів з COVID-19. Загалом лікарні Укрзалізниці отримали від НСЗУ 59,9 млн грн на лікування хворих на COVID-19. Перші кошти на рахунок компанії були переведені у грудні 2020 року, останні надходження відбулись у березні цього року.

За словами Білинської, гроші лікарні використали на доплати медперсоналу, на що було витрачено 51 млн 039 тис грн. Також Укрзалізниця спрямовувала кошти на закупівлю ліків, фармзасобів, засобів індивідуального захисту, тощо. Загалом на це було витрачено понад 8 млн грн 300 тис грн. У компанії залишилась 41 тис грн із 59,9 млн. Білинська наголосила, що гроші перебувають на розрахунковому рахунку компанії і будуть використані на ті витратити які передбачені договором з НСЗУ.

Очільниця філії також зауважила, що НСЗУ не доплатила Укрзалізниці за виконану роботу за березень 2021 року. «Укрзалізниця за власний рахунок здійснила всі необхідні доплати медперсоналу. Керівництво зробило все, щоб працівники наших лікарень не постраждали. «Центр охорони здоров’я» подав до суду, тому що НСЗУ прийняла наш звіт за березень, але не підписала та не передала до казначейства наш фінансовий лист. НСЗУ повинна виконати свої зобов’язання перед Укрзалізницею», - підкреслила вона.

Читайте також: Укрзалізниця купить у Крюківського заводу 100 пасажирських вагонів

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 червня провели обшуки у лікарнях Укрзалізниці у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Дніпрі.

Слідчі дії здійснювались у межах розслідування за фактом заволодіння службовими особами Укрзалізниці бюджетними коштами в особливо великих розмірах за Програмою медичних гарантій з надання послуг “Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2”, у розмірі 59 млн 933 тис. 926 грн, отриманих від Національної служби здоров’я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-