Укрзалізниця купить у Крюківського заводу  100 пасажирських вагонів

Укрзалізниця купить у Крюківського заводу 100 пасажирських вагонів

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" та Крюківський вагонобудівний завод підписали угоду на постачання 100 пасажирських вагонів за бюджетні кошти. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ.

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, перша партія вагонів, не менше 20 одиниць, буде поставлена залізничникам уже до кінця цього року.

«Ці вагони будуть задіяні для перевезення пасажирів на найпопулярніших напрямках. Усі законтрактовані вагони в рамках підписаного контракту виробник має поставити до кінця наступного року. Тобто вони вийдуть на маршрут до пікових зимових перевезень сезону 2022-2023», — зазначив керівник компанії.

За договором КВБЗ має побудувати та поставити Укрзалізниці 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

"Це сучасні вагони, побудовані з врахуванням побажань пасажирів. Зокрема, вони обладнані кондиціонерами, вакуумними туалетами, у кожному купе передбачені розетки, енергозберігаюче освітлення тощо", - зауважили у транспортному відомстві.

Читайте також: В Україні хочуть збирати швейцарські поїзди - Зеленський зустрівся з інвесторами Stadler

Як повідомлялося, у 2021 році в бюджеті України передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

У 2021-2023 роках з Державного бюджету України може бути виділено 40,4 млрд грн на оновлення пасажирського рухомого складу. Нещодавно Антимонопольний комітет визнав, що виділення зазначених коштів — це допустима державна допомога Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-