На Чернігівщині розпочали ремонт ще однієї ділянки траси Київ - Юнаківка

На Чернігівщині розпочали ремонт ще однієї ділянки траси Київ - Юнаківка

Велике будівництво
Укрінформ
У Чернігівській області поблизу села Манжосвіка, що під Прилуками, розпочався капітальний ремонт ще однієї ділянки траси Н-07 Київ – Суми – Юнаківка за програмою президента «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укравтодор у Фейсбуці.

У 2021 році у Чернігівській області проводиться масштабний капітальний ремонт траси Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Довжина маршруту по території області – майже 143 км. З них більше половини – це стара бетонка, решта – чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону.

У процесі капітального ремонту дорогу буде приведено до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Повністю замінюється конструктив. Він посилений та витриваліший. Зверху влаштовується два шари асфальтобетону. Проїзна частина укріплюється з обох сторін ще на пів метра по типу основного покриття. Робиться водовідвід. Укріплюються узбіччя та укоси.

Читайте також: Укравтодор ремонтує шлях на Канів за технологією «укочуваний бетон»

Сьогодні дорожніми роботами охоплено 10 ділянок Н-07 сумарною довжиною 67,5 км.

Дорога була побудована у 1965-1980 роках. Вона вже не придатна для сучасного навантаження. Місцями утворюється сітка тріщин, ямковість, щовесни регулярно утворюються пучини.

Як повідомляв Украінформ, за програмо президента «Велике будівництво» у 2021 році у Чернігівській області заплановано відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-