Пірнівська громада на Київщині розробляє власний екобренд

Пірнівська громада на Київщині розробляє власний екобренд

Децентралізація
Укрінформ
Пірнівська громада Київської області за підтримки експертів Програми «U-LEAD з Європою» визначила ключові цілі свого розвитку.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

«Фахівці громади за підтримки експертів Програми «U-LEAD з Європою» підготували деталізований план цілей та затвердили їх на засіданні. Далі фахівці громади спільно із мешканцями мають зібрати ідеї для реалізації завдань стратегії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що матрицю цілей обговорили на засіданні робочої групи з розробки Стратегії розвитку Пірнівської громади до 2027 року та визначили три ключові стратегічні цілі, а саме - розвиток екологічного та рекреаційного потенціалу, сталий економічний розвиток територій та формування високої якості життя громади.

«Матриця цілей дозволяє сформувати ланцюжок доданої вартості та монетизувати екобренд громади. Це нові бізнеси, які вироблятимуть продукти і товари із місцевої сировини, і реалізуватимуть їх на місцевих ринках збуту. Тобто ми поєднали екологічну філософію та економічний розвиток», - наголошує експертка з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Тимошенко.

Протягом найближчого часу мешканці матимуть можливості надати свої пропозиції розвитку територій. Заповнити проєктну пропозицію та надіслати Робочій групі можуть всі, а учасники групи на наступному засіданні виберуть найважливіші та найкреативніші.

«Наша ціль - сприяти розвитку економіки, інфраструктури, соціальної сфери в руслі екологічності. Наступний етап роботи якраз дозволить нам залучити максимум ідей, в яких потрібно буде врахувати таку нашу особливість», - наголосила координаторка робочої групи Любов Лисенко.
Читайте також: U-LEAD: Інвестиційний паспорт є ключовим маркетинговим інструментом громади

Робоча група підтримала матрицю цілей громади та розпочала збір проєктних ідей для розширення та реалізації завдань Стратегії. До кінця літа триватиме цей процес, до нього можуть долучитись всі мешканці громади, на сайті сільської ради оприлюднять бланки проєктних ідей.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-