За напад на прикордонників затримали двох працівників СБУ

За напад на прикордонників затримали двох працівників СБУ

Фото, відео
Укрінформ
Працівники ДБР затримали двох співробітників Служби безпеки України, які здійснили напад та забрали зброю у прикордонного наряду в Сумській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під час слідства встановлено, що у ніч на 18 липня прикордонний наряд у складі молодшого сержанта та солдата строкової служби здійснювали чергування на автомобілі неподалік села Рясне Сумського району.

ДБР затримало двох співробітників СБУ / Фото: ДБР

«До них о 01:30 ночі під’їхав інший автомобіль з трьома особами, з якого вийшли двоє людей та підійшли до прикордонників. Невідомі спровокували конфлікт, зав’язалася бійка в результаті якої невідомі завдали прикордонникам декілька ударів кулаками, заволоділи двома автоматами АКС-74, 4 магазинами по 30 набоїв та поїхали у невідомому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Нападниками виявились співробітники СБУ. Працівники ДБР затримали двох співробітників СБУ, третій - проходить як свідок.

Неподалік у кукурудзяному полі було виявлено два автомати прикордонників, а два магазини з набоями знайдено поблизу відділення інспекторів прикордонної служби «Славгород» відділу прикордонної служби «Краснопілля» Сумського прикордонного загону.

Читайте також: Затримали чоловіка, який за $50 тисяч намагався «продати» посаду в ДБР

У взаємодії з СБУ тривають слідчі та оперативні дії.

Найближчим часом працівникам СБУ повідомлять про підозру у заволодінні вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовим становищем організованою групою, поєднаному з насильством, та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 262, ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У митників «Борисполя» вилучили три тонни контрабанди брендових товарів

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на українсько-російській ділянці державного кордону, у Сумській області, в ніч із 17 на 18 липня 2021 року стався напад на прикордонний наряд, під час якого двом прикордонникам троє невідомих осіб завдали тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-