У митників «Борисполя» вилучили три тонни контрабанди брендових товарів

У митників «Борисполя» вилучили три тонни контрабанди брендових товарів

Фото, відео
Укрінформ
На митному посту «Бориспіль» Київської митниці слідчі Державного бюро розслідувань вилучили близько трьох тонн брендового одягу, взуття та електроніки, які планувалось незаконно завезти в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР

12 липня працівники територіального управління ДБР Києва провели обшуки на території митного посту «Бориспіль».

Читайте також: В Україні за фактами контрабанди розслідуються близько 400 справ – Венедіктова

"Під час обшуків слідчі вилучили приблизно 3 тонни високоліквідних товарів, які планувалось завезти на територію України без сплати митних платежів та зборів: брендове взуття та одяг, годинники, мобільні телефони, відеореєстратори, комп’ютерні комплектуючі, тб-приставки тощо. За попередньою інформацією, оборудку організувала група осіб, до якої входили приблизно 5 службових осіб митниці", - ідеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація справи - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Встановлюється точний розмір збитків та коло причетних до злочину осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у липні в міжнародному аеропорту «Бориспіль» правоохоронці виявили понад 3 кг псевдоефедрину, прихованого в упаковках з-під печива та в сувенірних пірамідках із Єгипту.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-