U-LEAD допоможе громадам Закарпаття покращити бізнес-середовище

U-LEAD допоможе громадам Закарпаття покращити бізнес-середовище

Децентралізація
Укрінформ
Синевирська та Зарічанська громади із Закарпатської області здобули перемогу у конкурсі, який проводила Програма «U-LEAD з Європою» з метою забезпечення сприятливого бізнес-середовища та налагодження діалогу з підприємцями.

Про це Укрінформу повідомили у Закарпатському регіональному офісі Програми.

Зазначається, що проєкти громад обрали для фінансування у рамках конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Проєктні заявки на конкурс мали можливість подавати лише ті громади, очільники яких успішно пройшли навчальну програму «Кроки для керівників». В Україні переможцями конкурсу стали 10 громад.

Стратегія конкурсу полягає у забезпеченні створення сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці. Реалізація відібраних проєктів розпочнеться орієнтовно у вересні 2021 р. і буде завершена найпізніше 31 березня 2022 р.

Керівник Закарпатського регіонального офісу Микола Сюсько розповів, що громади-переможці мали позитивний досвід співпраці з «U-LEAD з Європою», зокрема у сфері проєктного менеджменту.

Так, у Синевирській сільській раді Громадська організація «Товариство «Кришталеве джерело» реалізовуватиме проєкт, який пов'язаний з підвищенням конкурентоспроможності місцевих підприємців, які працюють у галузі заготівлі, переробки та продажу дикорослих та лікарських рослин. Також проєкт сприятиме спеціалізації та кооперації таких підприємців в умовах пандемії COVID-19 та створенню локального товарного бренду органічної продукції з дикорослих та лікарських рослин «Синевир-Еко». У рамках проєкту будуть створені умови розвитку місцевого бізнесу в унікальному секторі у співпраці із місцевою владою, НПП «Синевир» та громадою.

А у Зарічанській сільській раді ГО «Іршавщина» реалізуватиме проєкт, який буде пов'язаний зі створенням школи для підприємців. Цей проєкт сприятиме розвитку громадянської активності, залучення та активізації молоді у розвитку та житті громади. Його метою є підвищення кількості підприємців та популяризація підприємництва в громаді.

«Впевнений, що закарпатські громади мають хороший потенціал, а проєкти допоможуть цей потенціал розвинути», - зауважив Сюсько.

Читайте також: Громади Черкащини перевиконали план власних доходів на 6,8%

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-