Громади Дніпропетровщини активно беруть участь у конкурсах U-LEAD

Громади Дніпропетровщини активно беруть участь у конкурсах U-LEAD

Децентралізація
Укрінформ
Громади Дніпропетровщини у першому півріччі 2021 року були чи не найактивнішими в Україні щодо участі у конкурсах Програми «U-LEAD з Європою»: з 9 тис. загального числа учасників від області змагалося 2092 особи.

Про це на онлайнзаході День відкритих дверей для громад «Розвиток спроможності громад Дніпропетровської області: інструменти партнерської співпраці» розповіла керівниця Дніпропетровського Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Олена Тертишна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

При цьому, наголосила вона, представники Дніпропетровщини взяли участь у всіх шести конкурсах, які оголошувалися Програмою «U-LEAD з Європою».

«Участь громад у грантових програмах - це розвиток їхньої спроможності. І нам дуже приємно, що всі конкурси, які оголошувала Програма «U-LEAD з Європою» в грантовій підтримці громад, на Дніпропетровщині отримали своїх переможців», - зазначила керівниця РО.

Зокрема у конкурсних відборах громад за напрямками «Розробка Стратегій розвитку громад» і «Розвиток спроможної мережі освіти» переможцями стали по дві громади області, «Розвиток спроможної медичної мережі»  - чотири, а «Просторовий розвиток громад» - 14. Потужно заявила про себе команда учасників конкурсу «Кроки для керівників» - вона стала найбільшою в Україні і складалася з 19 голів громад, усі з яких пройшли курс і були запрошені до написання проєктів. За словами керівниці Офісу, на наступне півріччя запланований аналогічний конкурс для 300 старост з усієї України.

Переможців конкурсу проєктів «Громада, дружня до бізнесу» Тертишна оголосила під час заходу. Ними стали Зеленодольська і Софіївська громади.

«Усього дванадцять громад з усієї України отримали цю перемогу, і дві з них - з Дніпропетровщини», - підкреслила вона.

За словами керівниці Дніпропетровського Регіонального офісу, аналізуючи результати, в Офісі відзначили, що переможними стають саме громади, що приділяють увагу розвитку персоналу і користуються можливостями, які надають партнери, в тому числі Програма «U-LEAD з Європою».

Торкнулися на Дні відкритих дверей і теми співпраці громад і U-LEAD в умовах карантинних обмежень. Керівник Південного хабу Програми «U-LEAD з Європою» Ярослав Перепадя у вітальному слові наголосив, що під час пандемії коронавірусу громадам систематично надавалася підтримка, як матеріальна - засобами захисту для медиків, так і інформаційна. Запроваджено низку онлайн-форумів під гаслом «Солідарність мерів», яка дає можливість керівникам громад обмінюватися досвідом з європейськими колегами. Крім того, створено інструмент для онлайн-навчання U-LEARN, завдяки якому можна отримати багато корисної інформації без обов'язкової реєстрації.

Про те, що співпраці не завадила навіть складна епідеміологічна ситуація, свідчать і цифри, оприлюднені Оленою Тертишною. З початку року Дніпропетровський Регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» провів 109 заходів, зокрема 31 тренінг та семінар, 71 консультацію, сім інформаційних сесій. Очільниця Регіонального офісу зазначила, що найактивнішими були Верхіцівська, Іларіонівська, Зеленодольська, Покровська (Синельниківського району), П'ятихатська, Раївська, Солонянська і Софіївська громади, представники яких брали участь в усіх заходах.

А віднедавна Офіс відновив офлайн-прийом кілька разів на тиждень за адресою: м.Дніпро, пр. Яворницького 51-а. Ця новина потішила учасників Дня відкритих дверей, які під час заходу неодноразово шкодували про брак живого спілкування.

Читайте також: Громада з Чернігівщини створює коворкінг за 270 тисяч гривень

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами - членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-