Громада з Чернігівщини створює коворкінг за 270 тисяч гривень

Громада з Чернігівщини створює коворкінг за 270 тисяч гривень

Децентралізація
Укрінформ
Куликівська селищна рада Чернігівської області реалізує проєкт з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодження діалогу з бізнесом та його підтримки на загальну суму 270 тисяч гривень. Більша частина цих коштів надійде через Програму «U-LEAD з Європою».

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

Зокрема, на отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. За 270 тисяч гривень планують відремонтувати приміщення, закупити техніку та оплатити послуги експертів, які проводитимуть навчання.

«Нам важливо вибудувати сталу та взаємовигідну комунікацію із бізнесом. Крім того, ми будемо навчати своїх підприємців, які будуть працювати у громаді та платити податки до бюджету. Без активної роботи громади бізнес зростати не буде, тому ми шукаємо додаткові ресурси для розвитку», - наголосив Куликівський селищний голова Юлія Пастернак.

Проєкт громади обрали для фінансування у рамках конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Проєктні заявки на конкурс мали можливість подавати лише ті громади, очільники яких успішно пройшли навчальну програму «Кроки для керівників».

«Стратегія конкурсу полягає у забезпеченні створення сприятливого бізнес-середовища та налагодженні діалогу з бізнесом. Розвиток відповідального підприємництва впливає не лише на надходження до місцевого бюджету, а й сприяє покращенню якості муніципальних послуг, притоку жителів і формуванню позитивного іміджу громади», - підкреслила керівниця Чернігівського регіонального офісу Програми Ірина Кудрик.

Реалізовуватиме проєкт громадська організація «Куликівська районна громадська організація «Агенція регіонального розвитку» протягом шести місяців. Старт проєктів розпочнеться орієнтовно у вересні 2021 року і буде завершений найпізніше 31 березня 2022 року.

Читайте також: U-LEAD підтримає малий та середній бізнес двох громад на Закарпатті

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-