Через масове отруєння в ресторані на Львівщині ввели низку обмежень для закладів харчування

Через масове отруєння в ресторані на Львівщині ввели низку обмежень для закладів харчування

Укрінформ
Після отруєння 24 людей в ресторані «Панський Книш» у смт. Куликів Львівська ОДА зобов’язала керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію влітку небезпечних в епідемічному відношенні страв.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії ТЕБ і НС, передає Укрінформ. https://loda.gov.ua/news?id=60506

«Щоб не допустити масового отруєння в закладах харчування керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, мова йде про салати заправлені сметаною, майонезом, кондитерські вироби із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, в т.ч. на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання; наявності відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни; створення на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків; забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості.

Читайте також: Масове отруєння у Харкові: з лікарень виписалися усі 90 госпіталізованих пацієнтів

Також облдержадміністрація проведе спільну нараду за участю представників ресторанного бізнесу, органів місцевого самоврядування, РДА.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня після святкування в ресторані «Панський Книш» до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція». При поступленні стан пацієнтів був середньої важкості. Вже 10 людей виписані з медзакладу, інших планують виписати сьогодні.

У Львівській ОДА зазначили, що заклад отримав припис на усунення недоліків. Якщо ж вони не будуть усунені Держпродспоживслужба звернеться до суду для продовження обмеження щодо роботи закладу.

Відтак, за рішенням комісії ситуацію, яка призвела до масового захворювання на гостру кишкову інфекцію учасників святкування, визначили як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-