Масове отруєння у Харкові: з лікарень виписалися усі 90 госпіталізованих пацієнтів

Масове отруєння у Харкові: з лікарень виписалися усі 90 госпіталізованих пацієнтів

Укрінформ
Усі 90 хворих, які госпіталізовані з 17 червня після вживання суші у харківському ресторані "Якіторія", закінчили лікування та виписані у задовільному стані.

Про це повідомляє пресслужба ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я", передає Укрінформ.

"Кількість хворих не змінилась. Зареєстровано 90 хворих, з них 19 дітей. Станом на 2 липня всі вони закінчили лікування та виписані у задовільному стані", - йдеться у повідомленні.

У 44-х хворих діагноз сальмонельозу підтверджено лабораторно виділенням сальмонели (S.enteritidis гр.D1), 46-ти хворим діагноз сальмонельозу встановлено клінічно, епідеміологічно. У 13-ти хворих виявлені також інші збудники групи кишкових інфекцій.

На стадії завершення робота з підтвердження та ідентифікації всіх виділених культур сальмонел за біохімічними та серологічними властивостями.

Читайте також: Випускний на Прикарпатті: кількість отруєних зросла до 17

Частина опрацьованих культур від хворих, з об’єктів зовнішнього середовища, кухонного інвентарю та готових страв ідентифіковані та підтверджені як Salmonella гр.D1 Enteritidis var.jena, які мають ідентичні культуральні, біохімічні та серологічні властивості, що підтверджує епідеміологічний зв’язок виникнення захворювання з реалізацією харчового шляху передачі інфекції.

Джерело інфекції не встановлено. Лабораторні дослідження тривають.

Як повідомляв Укрінформ, ймовірною причиною виникнення спалаху з 17 червня стало вживання у ресторані "Якіторія" неякісних харчових продуктів - суші, які були виготовлені та реалізовані без дотримання вимог санітарного законодавства.

Заклади, де отруїлися відвідувачі, не працюють, у них провели дезінфекцію та відібрали зразки продуктів для аналізу. За даними міськради, власники ресторанів, де отруїлися люди, вже надали допомогу лікувальним установам на суму 150 тис. грн.

Поліція розпочала розслідування за фактом масового отруєння громадян у ресторані за ст. 325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) з санкцією до 3 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-