На Харківщині відкрили нове приймальне відділення Вовчанської лікарні

На Харківщині відкрили нове приймальне відділення Вовчанської лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
На Харківщині у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» завершилась реконструкція приймального відділення Вовчанської центральної районної лікарні.

Як повідомили Укрінформу в Харківській ОДА, оновлене відділення уже запрацювало.

Оновлене приймальне відділення складається з реанімаційного, діагностичного та діагностично-лікувального блоків. Працюють травматологічний пункт та палати інтенсивного лікування. Цілодобово надається повний спектр послуг у рентгенологічному кабінеті, кабінетах комп’ютерної томографії і УЗД-кабінеті. Здійснюється ендоскопічне дослідження та бронхоскопія. Окремо відведено зону динамічного спостереження.

«Приймальне відділення отримало й украй необхідне обладнання. Тут встановлено новий комп’ютерний томограф Canon Aquilion 32-зрізовий, рентгенівський апарат CALYPSO, УЗД-апарат. Є ендоскопічна стійка з бронхо- та гастроскопом, портативний рентгенівський апарат MAC», - розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

Приміщення відділення обладнали також 21 камерою відеоспостереження.

Крім того, в будівлі сформована в’їзна група для одночасного прийому двох карет швидкої медичної допомоги. Утеплено фасад та упорядковано прибудинкову територію.

«Враховані всі вимоги інклюзивності та доступності будівлі для осіб з інвалідністю. Передбачено два входи для маломобільних груп. А для осіб з порушеннями зору є тактильна навігація. Оновлені всі комунікації. Це і водопостачання, і каналізація, і вентиляція, і кондиціонування повітря, і опалення, і електропостачання», - уточнив Харнам.

Читайте також: На Полтавщині створюють унікальний музей скіфської доби

Заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко раніше повідомив, що упродовж 2021 року в Україні планується загалом збудувати або реконструювати 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-