Футболіст Зінченко «привіз» до Львова німецького пластичного хірурга, аби прооперувати дітей

Футболіст Зінченко «привіз» до Львова німецького пластичного хірурга, аби прооперувати дітей

Укрінформ
Півзахисник збірної України Олександр Зінченко оплатив приїзд та перебування в Україні відомого німецького хірурга Клауса Екснера. Протягом тижня професор виконає близько 30 операцій для дітей з вродженими та набутими вадами.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Співпраця з відомим фахівцем триває з 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоб оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких уболівальників «BigShoe». Разом з професором приїхав директор благочинного фонду «BigShoe» Ігор Ветзель, який має добрі стосунки з футболістами збірних різних країн. Зараз йому вдалося залучити до благодійної акції гравця збірної України з футболу Олександра Зінченка, завдяки фінансовій підтримці якого і став можливим приїзд Клауса Екснера», - йдеться у повідомлені.

Професор перебуватиме у Львові з 4-го по 10-те липня. За час свого перебування німецький лікар планує проконсультувати близько 40 дітей зі складними набутими та вродженими вадами та спільно з українськими лікарями здійснити близько 30 пластичних й реконструктивних операцій.

Читайте також: Діаспора передала подарунки для дітей учасників бойових дій з Тернопільщини

«За період співпраці Екснер обстежив понад 500 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, рановими дефектами, та разом з українськими лікарями прооперував понад 250 хворих з усіх областей України. Найбільшу увагу приділено дітям з вродженими птозами повік», – розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

В межах кожного візиту до Львова Екснер проводив лекції для лікарів 8-ї лікарні м. Львова та працівників університету.

Читайте також: Ексдружина Безоса дала на благодійність іще майже $4,2 мільярда

За підтримки Екснера двоє хірургів з України проходили стажування в клініці пластичної, реконструктивної хірургії та хірургії кисті у Франкфурті. Працює над створенням програми для стажування хірургів з України в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-