Експеримент МОЗ: у вакцинованому Моршині немає жодного хворого на COVID-19

Експеримент МОЗ: у вакцинованому Моршині немає жодного хворого на COVID-19

Укрінформ
У Моршині Львівської області, де проводили масове вакцинування дорослих мешканців проти коронавірусу за експериментальним проєктом МОЗ, за два місяці не виявили жодного хворого на COVID-19.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив міський голова Моршина Руслан Ільницький.

«У нас у Моршині зовсім немає хворих на коронавірус. 20 червня був зафіксований лише один випадок, якийсь дуже дивний, бо, по-перше, ця людина не проживає в Моршині, а лише прописана, а по-друге, хоч ПЛР-тест підтвердив (інфікування - ред.), вона шість днів пробула в лікарні, і її виписали. В травні в нас теж був один випадок, а станом на сьогодні – нуль. Я вважаю, що наш експеримент з масового вакцинування вдався», - зазначив Ільницький.

Читайте також: Австрія та Нідерланди відкрили кордон для українців – умови в’їзду

За його словами, у місті за кілька днів чекають на вакцину Pfizer, а після імунізації у місті буде 70% вакцинованих (наразі їх 65%).

Міський голова зазначив, що після масової вакцинації у Моршині повернулися до звичайного життя: провели святкування Дня міста, організовуються концерти, фан-зони для футбольних вболівальників, повернулися туристи і відвідувачі санаторно-лікувальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ, у курортному Моршині Львівської області 16 квітня запустили пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я з масового вакцинування містян проти коронавірусу, що передбачає щеплення 70% дорослого населення.

До кінця року на Львівщині мають досягти такого ж показника щеплених загалом в області, що дасть змогу досягти колективного імунітету.

Відповідно до розрахунків Мінохорони здоров’я, кількість провакцинованих за добу осіб на Львівщині має становити близько 7000. Показник області станом на сьогодні - 5000 осіб.

На цей час на Львівщині діє 41 мобільна бригада та 171 пункт щеплення. В області провакцинували 173 609 осіб (однією дозою – 134 426, двома дозами – 39 183). Щеплення вакциною Covieshield отримали 38 403 особи, AstraZeneca - 43 452, Coronavac - 56 116, Pfizer - 35 638 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-