СБУ викрила розкрадання понад 1,5 мільйона на будівництві COVID-лікарні

СБУ викрила розкрадання понад 1,5 мільйона на будівництві COVID-лікарні

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила схему розкрадання більш як 1,5 мільйона гривень державних коштів, виділених на будівництво відділення лікарні для прийому хворих на COVID-19 у Закарпатській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Вартість інфраструктурного проєкту становила понад 10 млн грн. З цієї суми учасники оборудки привласнили понад 1,5 млн. грн.

"Встановлено, що у 2020 році місцева комерційна структура одержала перемогу у тендері на проведення будівельних і ремонтних робіт медичного об’єкта. Згідно з укладеним договором, підрядники мали провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих на COVID-19. При цьому організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг і вартість, а деякі з них були виконані лише на папері", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ директору фірми-підрядника повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: СБУ викрила «чорного» нотаріуса, який завдав державі мільйонних збитків

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Як повідомляв Укрінформ, у червні СБУ заблокувала схему привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт автомобільних трас у Черкаській області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-