У Чернівцях на 70% підняли тариф на тепло

У Чернівцях на 70% підняли тариф на тепло

Укрінформ
У Чернівцях на засіданні виконкому проголосували за новий тариф на теплопостачання, який зросте в середньому на 70%.

Про це у Фейсбуці повідомляє КП "Чернівцітеплокомуненерго", передає Укрінформ.

"Щойно виконавчий комітет Чернівецької міської ради проголосував за встановлення нового тарифу на виробництво, транспортування та послугу з постачання теплової енергії на опалюваний період на 2021-2022 роки. Тариф зміниться у вищу сторону. Орієнтовно на 70%", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначають, що зростання тарифу на тепло зумовлено двома основними причинами - понад 3 роки в Чернівцях тариф не змінювався і був найнижчим по всій країні, а за цей час вартість газу й електроенергії зросла в кілька разів, змінився також розмір мінімальної зарплати.

"Фактично теплокомуненерго зобов’язали продавати послугу дешевше, аніж закуповувались газ та інші речі, необхідні для виготовлення та доставляння тепла", - додали у Чернівцітеплокомуненерго.

Також там додали, що для споживачів без лічильників вартість будуть розраховувати в залежності від типу будинку та його стану.

"До початку опалювального сезону незалежна проєктна організація подасть норми розрахунку витрат гігакалорії тепла на квадратний метр до теплокомуненерго, а підприємство надасть їх на затвердження виконкому. Після цього обов'язково повідомить таких споживачів", - уточнили на підприємстві.

Крім того, мешканцям будинків, у яких не утеплені стіни, покрівля і вікна, порекомендували скористатися програмами утеплення та модернізації, в яких передбачене співфінансування з міського бюджету або банків.

Читайте також: Кличко: 120 міст можуть залишитися без гарячої води, а з жовтня – вся Україна без опалення

Як повідомлялося, 9 червня Кабінет Міністрів затвердив план підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років.

Раніше Кабінет Міністрів створив міжвідомчу робочу групу для координації підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років.

НАК "Нафтогаз України" підготував трирічний договір на постачання газу для виробників теплової енергії. Договір передбачає, що з червня 2021 року протягом 13 місяців довгострокова ринкова ціна становитиме 7,42 грн за один кубометр (з ПДВ, але без врахування тарифу оператора газотранспортної системи). У наступних періодах, зокрема з 1 липня 2022 року та з 1 липня 2023 року, цінові пропозиції для теплокомуненерго будуть проіндексовані.

9 лютого 2021 року Кабінет Міністрів, Нафтогаз та міські голови підписали меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Зокрема, згідно із положеннями меморандуму, до 30 вересня 2021 року Нафтогаз надає виробникам тепла відстрочку платежу на різницю між ринковою та граничною ціною газу, фактично закладеною в тариф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-