У Дніпрі пройшла акція пам'яті жертв нацистської і російської агресії

У Дніпрі пройшла акція пам'яті жертв нацистської і російської агресії

Фото
Укрінформ
Масова акція пам'яті загиблих від російської і нацистської агресії пройшла в Дніпрі біля Пам'ятника слави 22 червня.

В акції взяли участь понад 100 осіб, передає Укрінформ із посиланням на «Дніпро Час».

Як сказав один із організаторів акції, представник громадської організації «Ардіс» Юрій Федоренко, вони вже більше року намагаються протидіяти російській агресії на території України. За його словами, дуже багато було зроблено в Києві і тепер настав час розширюватися, і тому організація приїхала до Дніпра.

«Приїхали ми в Дніпро тому, що 2014 року одними з перших, хто став на захист України і її незалежності, - це були ваші земляки. У перші дні загинули близько 30 осіб, а загалом - більш як 600 представників Дніпропетровщини вже на цій війні. Особисто я бажаю Путіну довго жити, щоб він дожив до того моменту, коли буде суд стосовно нього. Мені немає різниці де: чи буде він у Києві, Москві, Нюрнберзі або Лондоні - але він має відбутися», - заявив активіст.

У Дніпрі пройшла акція пам'яті жертв нацистської і російської агресії / Фото: Днепр Час

Також він підкреслив, що цією акцією хочуть звернути увагу держави на деякі проблеми, пов'язані з воїнами АТО.

Одна з учасниць акції Ольга Кузьміна зазначила, що цей день скорботи про людей, які загинули в результаті політики терору, розпочатої Гітлером і Сталіним, має пам'ятати кожен.

Читайте також: У Києві відкрилась виставка про допомогу союзників у Другій світовій

«Оскільки все має продовження в наш час, то зараз ми маємо розвиток того, що не було завершено тоді, свого часу. Ми тут для того, щоб не забувати не тільки про жертв минулих воєн, а й наші нинішні втрати», - сказала вона.

Як повідомлялося, 22 червня в Україні був День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

Німецько-радянська війна тривала з 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. Її бої стали одними з наймасштабніших у військовій історії XX століття. Україна з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинули від 8 до 10 мільйонів осіб, з них лише цивільного населення - близько 5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-