На Франківщині 11 осіб – у лікарні через гостру кишкову інфекцію

На Франківщині 11 осіб – у лікарні через гостру кишкову інфекцію

Укрінформ
В Івано-Франківській області 11 осіб госпіталізували через гостру кишкову інфекцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 7:00 22 червня в інфекційне відділення Богородчанської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція госпіталізовано 11 осіб, які 17 червня вживали їжу в готельно-відпочинковому комплексі «Діброва» у с. Діброва Івано-Франківського району», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що стан здоров’я потерпілих середнього ступеня важкості. Проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Як повідомив керівник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський, роботу відпочинкового комплексу «Діброва», де отруїлись випускники, призупинили на 10 днів.

«Проведені перевірки і санітарно-епідеміологічне розслідування. Винесені припис та розпорядження про припинення роботи на 10 днів цього об’єкту (відпочинкового комплексу «Діброва» - авт.)», - повідомив Фіглевський.

За його інформацією, тут фахівці вилучили недоброякісні харчові продукти. Є припущення, що саме вони стали причиною отруєння людей під час святкування випускного вечора у «Діброві».

«Там святкували 28 осіб. Люди отруїлись неякісними продуктами і з дуже простроченим терміном їх реалізації. Поки важко сказати чим саме, бо їли всі і все», - зазначив Фіглевський.

Він зауважив, що у Богородчанській ЦЛ з діагнозом «отруєння» після випускного нині перебувають 11 осіб, з них шестеро – діти. Водночас, окрім тих, кого госпіталізували в лікарню, є постраждалі середньої важкості, які лікуються вдома.

«Остання людина, а це фотограф, поступив до лікарні учора, у понеділок вранці», - додав Фіглевський.

Читайте також: У санаторії на Одещині отруїлися 30 дітей

Як запевнив Укрінформ телефоном генеральний директор КНП «Богородчанська ЦЛ» Іван Коляджин, загальний стан усіх хворих з отруєнням після випускного задовільний. Лише стан двох постраждалих на випускному медики оцінюють як середньої важкості. Лікарі сподіваються, що до кінця тижня усі пацієнти, які поступили до них після святкування випускного, будуть виписані.

За інформацією Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, 20 червня до Богородчанської лікарні поступили 10 осіб, в тому числі шестеро дітей 2003-2004 року народження, з діагнозом гостра кишкова інфекція. Всі особи - жителі села Саджава Богородчанської ТГ, Івано-Франківського району, які 17 червня святкували випускний вечір у відпочинковому комплексі «Діброва» в селі Діброва Богородчанської ТГ Івано-Франківського району.

Як повідомляв Укрінформ, 19 червняу Харкові через отруєння у ресторанах госпіталізували майже 80 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-