Суд у Харкові знову скасував перейменування проспекту Жукова

Суд у Харкові знову скасував перейменування проспекту Жукова

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд 16 червня задовольнив позов Харківської міської ради проти Харківської облдержадміністрації щодо перейменування проспекту Маршала Жукова на Петра Григоренка, ОДА подаватиме апеляцію.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу сказав заступник голови ОДА Антон Деньгуб.

«Харківська обласна державна адміністрація подаватиме апеляційну скаргу на сьогоднішнє рішення Харківського окружного адміністративного суду. Відповідно до встановлених строків ми маємо на це 30 днів. Але сьогодні була оголошена лише вступна і резолютивна частини, тому коли буде складено повний текст рішення і ми ознайомимося з правовою позицією, буде складена апеляція», - сказав Деньгуб.

Харківська міська рада оскаржувала розпорядження від 17 травня 2016 року тодішнього голови Харківської ОДА Ігоря Райніна. Згідно з документом, у Харкові перейменовувалися 62 об'єкти, в тому числі проспект Маршала Жукова, який міська рада вирішила не перейменовувати.

Читайте також: На Хмельниччині знесли останній пам’ятник Леніну

На думку депутата Харківської міської ради Дмитра Булаха, рішення харківського суду створює прецедент для скасування процесу декомунізації.

Утім, заступник голови ОДА так не вважає. «Я думаю спекуляції, маніпуляції щодо декомунізації, які мали місце після прийняття закону та процесу перейменувань, уже вщухли. Це індивідуальний прецедент, який не викличе якоїсь у тому числі судово-процесуальної активності. Останню крапку в будь-якому разі поставить судова гілка влади», - зазначив Деньгуб.

Як повідомлялося, 10 червня Харківський окружний адміністративний суд втретє скасував рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Петра Григоренка у проспект Маршала Жукова. Кожне рішення міської ради оскаржували представники різних політичних сил і депутати міськради.

У позові проти ОДА міськрада оскаржувала лише пункт розпорядження про перейменування проспекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-