На Закарпатті розпочався форум транскордонного співробітництва в Карпатському регіоні

На Закарпатті розпочався форум транскордонного співробітництва в Карпатському регіоні

Укрінформ
На Закарпатті розпочався і два дні триватиме міжнародний форум міжрегіонального та міжмуніципального транскордонного співробітництва «Україна у Карпатському єврорегіоні», присвячений відновленню роботи асоціації після пандемії коронавірусу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі Закарпатської обласної ради.

Зазначається, що у межах форуму відбудуться тематичні круглі столи та панельні дискусії щодо транскордонного співробітництва у різних сферах: бізнесу та інвестицій, туризму, міжкультурної співпраці, освіти й охорони здоров’я, екології та безпеки. Також під час форуму планують підписати меморандум про відновлення мережі міст-побратимів Карпатського регіону, відкриття центру українсько-польського співробітництва та Офісу регіональних відділень Асоціації міст України «Карпатський Єврорегіон — Україна».

Карпатський єврорегіон — міжнародна асоціація в Центральній та Східній Європі, заснована 14 лютого 1993 року міністрами закордонних справ Польщі, України та Словаччини у місті Дебрецен. Спершу площа Карпатського єврорегіону становила 53 тис. км² з населенням близько 5 мільйонів чоловік. Після приєднання Словаччини та Румунії, площа КЄ збільшилася до 145 тис км², а населення — до 14, 2 млн. Нині у Карпатському єврорегіоні проживає майже 16 мільйонів осіб, переважна більшість з них — це мешканці малих містечок і сіл.

Читайте також: Національна стратегія-2030 передбачає сотні економічних рішень - Шмигаль

Головне завдання КЄ — сприяння транскордонному співробітництву та прикордонним регіонам – членам асоціації.

Керівним органом Карпатського єврорегіону є Рада, до складу якої входять представники 5 національних делегацій (по 10 осіб від країни) 19 адміністративних регіонів Карпатського Єврорегіону.

Керівництво Радою Карпатського єврорегіону наразі здійснює Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-