«Се файно»: в Ужгороді відновили авіасполучення з Києвом

«Се файно»: в Ужгороді відновили авіасполучення з Києвом

Фото
Укрінформ
В Ужгороді сьогодні відновлюється авіасполучення між областю і столицею. Регулярні рейси зі столиці до обласного центру Закарпаття і назад здійснюватиме український лоукостер Windrose тричі на тиждень – у понеділок, середу і п'ятницю.

Літак вилітатиме з аеропорту “Бориспіль” о 09.30 і приземлятиметься в 11.30 в “Ужгороді”.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" сьогодні, 2 червня, прийняв перший літак, що здійснював рейс із Києва.

Літак відправився з Києва о 09.30, прибув до Ужгорода об 11.20, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Здійснюватиме перельоти до Ужгорода авіакомпанія Windrose тричі на тиждень: у понеділок, середу і п'ятницю. Виліт із Києва о 9.30 год, в Ужгород літак прибуватиме об 11.30 год. Виліт із Ужгорода о 12.20, в Київ літак прибуватиме о 14.10 год.

Тривалість перельоту – 1 год. 50 хв.

В Ужгороді відновили авіасполучення з Києвом / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Таким чином, на Закарпатті відновили регулярне авіасполучення зі столицею, якого не було із 2016 року: аеропорт “Ужгород” не приймав регулярні рейси (за виключенням півроку в 2019-му, коли авіаперевезення з Києва здійснював перевізник “Мотор Січ”). Причиною зупинки аеропорту було припинення дії угоди між Україною та Словаччиною про спільний повітряний простір. Угоду знову підписали у вересні 2020 року. Вона набирає чинності з 5 червня, але інструментальний супровід польотів запрацює із 9 вересня — передбачається, що тоді буде забезпечена інструментальна посадка літаків за аеронавігаційними приладами з боку Словаччини. Наразі літаки курсуватимуть за правилами візуальних польотів.

Читайте також: Олег Коцюба, директор аеропорту “Ужгород”

Особливістю міжнародного аеропорту “Ужгород” є те, що для зльоту і приземлення літаків доводиться залітати в повітряний простір Словаччини. Міжурядова угода визначає умови використання цієї частини повітряного простору.

За словами Олега Коцюби, директора аеропорту «Ужгород», ціна на квиток становитиме 1,5 тисячі гривень.

Олега Коцюба
Олега Коцюба

«Вихід до борту в Києві – через термінал D. Ціна на квиток – 1,5 тисячі гривень – близька до вартості квитка в СВ-вагоні потяга. Але якщо потяг їде з Києва до Ужгорода понад 14 годин, то повітрям крайньої західної області можна буде дістатися всього за дві години. “Се файно,” – кажуть на Закарпатті та очікують від старту роботи аеропорту нових можливостей для туризму й економіки регіону. Досі аеропорт “Ужгород” не працював із 2016 року», - зазначив він в інтерв'ю Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, місцем будівництва нового аеропорту на Закарпатті буде Мукачівська тергромада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-