МОЗ перевело в «помаранчеву» карантинну зону одну область

МОЗ перевело в «помаранчеву» карантинну зону одну область

Таблиця
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я встановило в Миколаївській області помаранчевий рівень епіднебезпеки, решта регіонів - в жовтій зоні.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ.

Зазначається, що в Миколаївській області коефіцієнт виявлення випадків інфікування складає 20,6% при визначеному показнику 20%. Решта регіонів і Київ знаходяться на жовтому рівні епідемічної небезпеки.

Згідно з інформацією МОЗ, також в жодному регіоні не перевищено показник рівня госпіталізацій та завантаженості ліжок з киснем.

У Києві станом на 13 травня рівень госпіталізацій складає 26,4 при показнику 60 на 100 тис. населення, рівень завантаженості ліжок з киснем - 30% при граничному показнику 65%.

Читайте також: В Україні за добу – ще 7 562 випадки коронавірусу

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 червня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Зелений рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення. Він встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів менш як 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше ніж 5%.

Жовтий рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

Помаранчевий - попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – понад 65%; кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менш як 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більш як 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – понад 20%; зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більш як 50%.

Червоний рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників.

Червоний рівень епіднебезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування червоного рівня ухвалюється у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-