ПЦУ відкрила на Київщині притулок для жертв домашнього насильства

ПЦУ відкрила на Київщині притулок для жертв домашнього насильства

Фото
Укрінформ
У Київській області відкрився перший шелтер Православної церкви України, який носитиме ім’я святої рівноапостольної княгині Ольги.

У закладі надаватимуть допомогу жертвам домашнього насилля.

Про це у Фейсбуці повідомив Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, передає Укрінформ.

“Цей заклад розташований на Київщині й носитиме ім’я однієї з найвидатніших жінок в історії України, мудрої та сміливої, вольової та розсудливої святої рівноапостольної княгині Ольги”, - зазначив Епіфаній.

ПЦУ відкрила на Київщині притулок для жертв домашнього насильства / Фото: facebook.com/epifaniy

За його словами, у ПЦУ хочуть допомогти та прихистити жінок і дітей, які зіткнулися з домашнім насиллям, переслідуванням, агресією.

Читайте також: В Україні щодня реєструють близько 570 повідомлень про домашнє насильство - Венедіктова

“У цьому закладі постраждалі можуть укритися від біди й отримати комплексну допомогу: найперше духовну, психологічну, а також, за потребою, – медичну, соціальну”, - зазначив Предстоятель ПЦУ.

Він наголосив, що домашнє насильство – це кричуще порушення Божої заповіді любові, принципів свободи і гідності людини.

"Домашнє насильство – це великий гріх і біда, які не повинні мати місця в житті, бо родина – це домашня Церква, а сім’я – це священний союз чоловіка і жінки, благословенний Богом для любові, де мають панувати взаємопідтримка й захист, а не знущання, наруга, поневолення однієї людини іншою”, - переконаний митрополит Епіфаній.

Читайте також: За ініціативи Олени Зеленської розробили план взаємодії міністерств проти домашнього насильства

За його словами, пандемія, карантинні обмеження та низка інших соціально-економічних факторів спровокували сплеск домашнього насилля в усьому світі. За інформацією Мінсоцполітики, в Україні лише за минулий рік кількість відповідних звернень збільшилась на 66%, а в кожній другій родині, що перебуває в складних життєвих обставинах, фіксують прояви насильства, і абсолютна більшість потерпілих – це жінки й діти.

“Наша Церква не залишається осторонь цієї загрозливої проблеми, й священнослужителі завжди готові допомогти, підтримати, втішити та розрадити у важкі хвилини. А в разі необхідності тепер і надати тимчасовий прихисток та й іншу практичну допомогу”, - наголосив митрополит Епіфаній.

Фото: Митрополит Епіфаній, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-