На Миколаївщині просять включити до «Великої реставрації» 200-річну астрономічну обсерваторію

На Миколаївщині просять включити до «Великої реставрації» 200-річну астрономічну обсерваторію

Укрінформ
Миколаївська облдержадміністрація наполягає на включенні Миколаївської астрономічної обсерваторії, якій виповнюється 200 років, до проєкту програми Президента «Велика реставрація».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Миколаївської ОДА.

«Сьогодні зусилля керівництва Миколаївської ОДА спрямовані на обов'язкове включення нашої обсерваторії до проєкту «Велика реставрація» в рамках загальнонаціональної програми Президента Зеленського «Велике будівництво», - сказав заступник голови ОДА Юрій Гранатуров.

Миколаївська астрономічна обсерваторія (МАО) збудована у 1821 році за наказом адмірала Олексія Грейга. Вона є однією з найстаріших у східній Європі. Незабаром їй виповниться 200 років, вона внесена до попереднього списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Її територія сягає 7 гектарів.

Читайте також: Обсерваторія на горі Піп Іван перетворилася на снігову фортецю

Як повідомляв Укрінформ, МКІП завершило 2 квітня перший прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в межах програми «Велике будівництво». Відбір проведе експертна група за допомогою оцінювання та складення рейтингу проєктів упродовж 30 календарних днів від дати отримання документів у повному обсязі від організаційної групи.

У межах програми упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток у всіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-