На Львівщині стартувала вакцинація препаратом Pfizer — спочатку щепитимуть літніх людей

На Львівщині стартувала вакцинація препаратом Pfizer — спочатку щепитимуть літніх людей

Укрінформ
У Львові стартувала імунізація вакциною виробництва Pfizer-BioNTech. Всього область отримала 1170 доз, якими передусім щеплять персонал і мешканців будинків для літніх людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє преслужба Львівської ОДА.

«Вакциною Pfizer-BioNTech насамперед щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників. За кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії у 117 тис. доз, що отримала Україна. Інтервал між введенням двох доз вакцини Pfizer - 21 день», – повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Зазначається, що вакцинацію в межах Львівської області здійснюватиме бригада діагностичного центру, а по місту працюватиме бригада 4-ї Міської клінічної лікарні.

Читайте також: Вакцину Pfizer розвозитимуть у регіони кожні п'ять днів

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня в Україну в рамках механізму COVAX доправили 117 тис. доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Згідно з планом вакцинації, ця партія передбачена для щеплення людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Крім того, 6 квітня Україна досягнула домовленостей із компанією Pfizer щодо постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.

Читайте також: Реальна ефективність вакцини Pfizer становить 98% - епідеміолог

Станом на ранок 19 квітня на Львівщині підтверджено 123 397 випадків інфікування коронавірусом, з них 3050 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 1258 ПЛР-тестів. 490 – позитивні.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби зареєстровано 6 506 випадків зараження коронавірусом. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 953 016 осіб; одужало – 1 487 677; летальних випадків – 40 000; проведено ПЛР-тестувань – 8 958 482. 

Фото: преслужба Львівської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-