Родині загиблого в зоні ООС бійця з Буковини виділили 200 тисяч

Родині загиблого в зоні ООС бійця з Буковини виділили 200 тисяч

Укрінформ
Під час продовження березневої сесії Чернівецької міської ради депутати проголосували за виділення родині загиблого на сході України військовослужбовця Олексія Мамчія 200 тис. грн допомоги з міського бюджету.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, під час обговорення цього питання депутат від фракції "Рідне місто" Володимир Бешлей запропонував внести зміни у запропонований проєкт рішення сесії та збільшити розмір фінансової допомоги родині загиблого - замість 100 тис. грн виплатити 200 тис. грн.

Водночас директор департаменту праці та соцзахисту населення міськради Людмила Березовська зауважила, що для того, щоб збільшити розмір такої допомоги, необхідно внести зміни до програми "Підтримка учасників бойових дій та загиблих на Майдані".

Міські депутати вирішили внести зміни у запропонований проєкт рішення сесії, вказавши у першому пункті прізвище та ім'я загиблого Олексія Мамчія. Також вирішили протокольним рішенням внести зміни у відповідну програму підтримки учасників бойових дій та збільшити розмір допомоги родичам загиблих в зоні ООС військових до 200 тис. грн.

Перед голосуванням за відповідний проєкт рішення в цілому Чернівецький міський голова Роман Клічук запевнив присутніх у тому, що родина загиблого Олексія Мамчія отримає обіцяні 200 тис. грн. Він візьме під особистий контроль виплату цих коштів.

Читайте також: В Україні започатковують церемоніал вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай»

За відповідний проєкт рішення зі змінами проголосували 35 присутніх в сесійні залі депутатів.

Як повідомлялося, 13 квітня, в зоні ООС загинув 40-річний старший солдат Олексій Мамчій. Молодший брат полеглого, Станіслав Мамчій, у 2016 році також віддав життя, захищаючи Україну від ворога.

Цієї ночі тіло Героя з Буковини зустріли на в'їзді в область. Олексія Мамчія поховають 16 квітня на Алеї Слави Центрального кладовища Чернівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-