«Британський» штам коронавірусу зафіксували у 21 регіоні України

«Британський» штам коронавірусу зафіксували у 21 регіоні України

Укрінформ
Зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію та зростання смертності внаслідок цього захворювання пов'язане з циркулюванням нових штамів коронавірусу.

Про це під час пресконференції повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина, передає кореспондент Укрінформу.

"Підвищення відносної величини захворюваності, підвищення тяжкості (перебігу - ред.) захворювання та летальності у 2021 році пов'язане з циркулюванням нових штамів SARS-CoV-2", - сказав Родина.

Він повідомив, що циркулювання британського штаму коронавірусу зафіксоване у 21 регіоні, а в Полтавській області зафіксований південноафриканський штам коронавірусу. Для визначення штамів Центр громадського здоров'я співпрацює з лабораторіями Всесвітньої організації охорони здоров'я та установами, які розпочали секвенування в Україні.

Читайте також: Ізраїль може провести третій етап випробування COVID-вакцини в Україні – посол

Влітку Центр громадського здоров'я планує запустити секвенування геному коронавірусу у своїй лабораторії.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби зареєстровано 16 427 випадків зараження коронавірусом, водночас одужало 11 148 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 903 765 осіб, одужало 1 453 766 осіб, летальних випадків – 38 658.

Читайте також: У Франції заявляють, що поки не подолали третю хвилю пандемії

На початку квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що британський штам коронавірусу зафіксовано в усіх регіонах України, а в двох областях - ще й новий південноафриканський штам. Крім того, в лабораторії Лондона підтвердили циркуляцію "українського варіанту" британського штаму кopoнавіpусу серед жителів Кіровоградщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-