Ізраїль може провести третій етап випробування COVID-вакцини в Україні – посол

Ізраїль може провести третій етап випробування COVID-вакцини в Україні – посол

Укрінформ
Посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук заявляє, що Ізраїль вивчає пропозицію провести третій етап випробування вакцини від COVID-19 в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбук.

«В процесі переговорів стало відомо, що Ізраїль закінчує другий етап випробувань своєї вакцини від COVID-19 в середині літа. Українська сторона запропонувала третій етап випробувань провести в Україні з подальшою можливістю виробництва вакцини, зокрема й на наших потужностях», - написав Корнійчук.

За його словами, Ізраїль наразі вивчає зазначену пропозицію. «Я сподіваюсь, що вона буде сприйнята схвально. Вже чітко зрозуміло, що пандемія коронавірусної інфекції затягнеться не на один рік у світі. І виробництво вакцини, її доступність для наших громадян - питання дуже чутливе і важливе для нас», - додав посол.

Читайте також: Ізраїль з 23 травня відкриється для щеплених від COVID-19 туристів

Він також зазначив, що під час візиту української делегації було проведено зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, радником з питань національної безпеки та головою Ради з національної безпеки Меіром Бен-Шабатом, міністром внутрішніх справ Ізраїлю Аріє Дері, політичним директором, заступником генерального директора МЗС Ізраїлю Алоном Баром та заступником міністра охорони здоров’я Ізраїлю Йоавом Кішем.

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня українська делегація відвідала Державу Ізраїль й провела перемовини щодо питань подолання пандемії COVID-19, вакцинації, торгівлі та ситуації на сході України.

Читайте також: В Ізраїлі виявили новий штам COVID-19 з мутацією у найважливішому елементі

До складу делегації увійшли віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, заступник керівника ОП Ігор Жовква та заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-