На кордоні у Чернігівській області скупчилися понад 300 фур

На кордоні у Чернігівській області скупчилися понад 300 фур

Укрінформ
У міжнародних автомобільних пунктах пропуску "Сеньківка, "Бачівськ" та "Нові Яриловичі" в Чернігівській області утворилися довжелезні черги комерційного вантажного транспорту

Цю інформацію кореспонденту Укрінформу підтвердила начальник пресслужби Чернігівського прикордонного загону підполковник Галина Шеховцова.

"Перед великодніми днями зростає попит на овочі та фрукти, відповідно збільшується кількість вантажівок, які їх перевозять", - пояснила вона.

Читайте також: На кордоні з Польщею в черзі — 260 авто

За словами Шеховцової, у чергах стоять транзитні фури - переважно з Грузії, Молдови, Сербії, Туреччини, звідки експортуються зазначені продукти.

Прессекретар Північної митниці Держмитслужби Анна Алексієнко додала, що скупчення вантажівок на кордоні пов’язане з неритмічним здійсненням митного оформлення в суміжних пунктах пропуску Російської Федерації ("Нові Юрковичі" та "Троєбортне"). Така ситуація триває з жовтня 2020 року і вже стає нормою.

"Раніше скупчення машин було на вихідних, а зараз це вже постійно", - зауважила речниця.

За інформацією Північної митниці у Фейсбуці, перед пунктом пропуску "Сеньківка" у черзі на виїзд з України вранці 14 квітня стояло 175 транспортних засобів комерційного призначення. Час їхнього очікування, за даними вебресурсу "Кордон", перевищує 13 годин.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч оновить асфальт дороги держзначення на Закарпатті

Перед п/п "Бачівськ" зібралося 70 фур, водіям яких доводиться чекати виїзду понад 17 годин.

А в "Нових Яриловичах", на українсько-білоруському кордоні, стільки ж вантажівок стоять на в’їзді на митну територію України. Їм доводиться чекати пропуску не так довго - близько трьох годин. У білоруському п/п "Нова Гута" з білоруського боку черг транспортних засобів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-