У Львівській лікарні встановили нові кисневі станції

У Львівській лікарні встановили нові кисневі станції

Фото, відео
Укрінформ
У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги встановили дві нові кисневі станції, які виробляють кисень із повітря. Це дозволить щомісяця економити понад 1 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Кисневі станції американського виробництва, вважаються топовими у світі. Вони встановлені у технічних приміщеннях на горищі, щоб був доступ до повітря, адже кисень концентрується з повітря. У повітрі є 21% кисню, а киснева станція працює таким чином, що робить концентрацію кисню 98-99%. Продуктивність цих двох станцій становить 1000 літрів кисню за хвилину, і це надзвичайно багато. Це дає нам можливість суттєво зекономити на рідкому кисні, який ми закуповуємо у хімічного заводу», - пояснив медичний директор з анестезіологічної роботи ЛКЛШМД Іван Міськів,

За словами медика, станція працює таким чином: є компресори і є адсорбер, який забирає гази з повітряної суміші, і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі він стискається, і через кисневу магістраль, до якої під’єднані станції, подається і використовується для різноманітних апаратів, де потрібне медичне газопостачання – операційні, відділення інтенсивної терапії тощо.

Одна киснева станція подає 520 літрів кисню у хвилину. Тому дві однакові за потужністю станції можуть подавати понад 1000 літрів кисню, що, за підрахунками лікарів, вистачить для близько 200 пацієнтів. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню, а тепер, відколи запрацювали кисневі станції, купуватиме вдвічі менше.

Як повідомлялося, у лікарні швидкої допомоги наприкінці минулого року встановили два кріогенні газифікатори для збереження і подачі кисню. Вони мають потужність 3 і 8 тонн відповідно. Тож тепер два кріоциліндри і дві кисневі станції зможуть повністю забезпечити потреби пацієнтів у кисневій терапії.

Станом на ранок 9 квітня у лікарні швидкої медичної допомоги перебуває 557 пацієнтів з коронавірусом, більшість з важкими пневмоніями та є кисневозалежними.

Станом на ранок 9 квітня на Львівщині підтверджено 115087 випадків інфікування коронавірусом, з них 2797 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 2984 ПЛР-тести. Відтак, 1639 – позитивні, серед них львів’ян – 819.

Читайте також: У чотирьох лікарнях Херсонщини - критична ситуація з киснем

В Україні за минулу добу, 8 квітня, зареєстрували 19 676 нових випадків COVID-19. Померли 419 людей. За весь час пандемії в Україні захворіло – 1 823 674 особи; одужали 1 395 104 особи; летальних випадків – 36 381; проведено ПЛР-тестувань – 8 568 004.

Фото: Роман Балук / city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-