У Миколаєві підприємці протестують проти локдауну

У Миколаєві підприємці протестують проти локдауну

Фото
Укрінформ
У Миколаєві близько 300 підприємців зібралися на віче і протестують проти локдауну, який забороняє їм працювати.

Вони пікетують приміщення Миколаївської міської ради, вимагаючи дати їм можливість повернутися на свої робочі місця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підприємці тримають плакати: "Не залишайте дітей голодними", "Ні - локдауну", "Право на працю", "Вб'єте малий бізнес, вб'єте економіку", "Локдаун – порушення конституційних прав".

Читайте також: Поліція хотіла закрити ринок у Миколаєві - підприємці відстояли його роботу

Протест організувала громадська організація "300 миколаївців", яка через соцмережі закликала підприємців прийти на віче.

Активісти обурюються, що наразі дозволено працювати ломбардам, магазинам з продажу мобільних телефонів, Епіцентру, АТБ, а маленькі магазинчики, які торгують посудом або одягом, мають закритися.

Протестувальники вимагають послабити карантинні обмеження, у тому числі відновити нормальну роботу громадського транспорту, який наразі працює лише в часи пік.

До мітингувальників вийшов міський голова Олександр Сєнкевич. Він поінформував присутніх про епідемічну ситуацію в місті, яка є дуже складною. В лікарнях майже немає вільних місць, щодня від коронавірусу помирає 10 і більше людей.

Очільник міста також зауважив, що всі підприємці, які сплачують податки, отримають компенсації від уряду, також багато з них отримають пільги по податках на землю та оренду.

Підприємці передали меру низку своїх вимог, у тому числі й письмово. Вони обступили Сєнкевича, не дотримуючись соціальної дистанції і зі спущеними масками. Отож Сєнкевич постійно робив їм зауваження.

Читайте також: Посилений карантин у Миколаєві - на зупинках виникли черги, а транспорт застряг у заторах

Мер запропонував представникам мітингувальників організувати поїздку в один з ковідних госпіталів і самим пересвідчитися, що ситуація дуже серйозна. Проте наразі бажаючих не виявилося.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві запроваджено жорсткий карантин.

4 квітня підприємці ринку «Колос» прийшли на робочі місця попри заборону працювати в умовах червоної карантинної зони. Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім попередив, що у разі повторення такої ситуації на порушників чекатимуть штрафні санкції.

В Україні станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 1 784 579 випадків COVID-19, з них за добу – 15 415.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-