На кордоні у «Сеньківці» у чергах стоять понад 100 фур, що прямують до Росії

На кордоні у «Сеньківці» у чергах стоять понад 100 фур, що прямують до Росії

Укрінформ
У міжнародному автомобільному пункті пропуску "Сеньківка" на Чернігівщині другу добу спостерігається велика черга вантажних автомобілів, які прямують до Російської Федерації - сьогодні їх понад 100.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник пресслужби Чернігівського прикордонного загону підполковник Галина Шеховцова.

"Ситуація майже не змінилася, сьогодні в Сеньківці стоїть 115 вантажівок. Причина такого скупчення в тому, що майже всі фури одночасно завантажилися з приходом турецького судна і з невеликим відривом у часі прибули на кордон. Близько 70% вантажівок - транзитні із Сербії, Молдови, Туреччини", - розповіла пресофіцер.

Іншою причиною скупчення фур Шеховцова назвала початок місяця - час видачі різних дозволів і квот, які дозволяють перевезення.

А загалом, зазначила співрозмовниця, таке накопичення комерційного транспорту на кордоні - ситуативне, і зазвичай питання його пропуску вирішується за одну-дві доби. Довше доби, наголосила речниця, у "Сеньківці" ніхто не стоїть, тому що пропускна здатність цього п/п становить близько 150 фур на добу. У звичайні дні своєї черги там очікує до 20-30 вантажівок.

Читайте також: На українсько-польському кордоні утворилися черги з авто

Як напередодні у Фейсбуці повідомляла Північна митниця Держмитслужби, 5 квітня по обіді перед п/п "Сеньківка", в напрямку виїзду з України до Російської Федерації, накопичилося 120 транспортних засобів комерційного призначення, а перед п/п "Бачівськ" - 117. Задля уникнення черг митники просили суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та перевізників спрямовувати вантажівки у менш завантажені пропускні пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-