На Львівщині ремонтують одночасно три мости

На Львівщині ремонтують одночасно три мости

Велике будівництво
Укрінформ
На Львівщині капітально ремонтують три мостові переходи, що знаходяться на автомобільній дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів, яку відновлють в рамках Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українсько-польського кордону».

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Служба автомобільних доріг Львівщини.

«Маємо на меті відремонтувати прикордонні дороги та рекордну кількість мостових переходів. Це є одним із пріоритетних питань щодо відновлення дорожньої інфраструктури Львівщини у 2021 році» - прокоментував керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Зазначається, що мостовики проводять будівельні роботи одночасно на трьох переправах. Найбільший міст, що знаходиться поблизу села Нагачів, ремонтувати почали ще торік. На сьогодні відремонтована одна частина споруди і вже приступили до ремонту іншої. Наразі змонтували опори моста і працюють над влаштуванням сполучення насипу з мостом. Вже найближчим часом тут розпочнуть влаштування прогонової будови.

Дві інші старі споруди мостовики демонтували і збудували поблизу тимчасові переправи. На мостах влаштували буроналивні та залізобетонні сваї.

Як повідомлялося, автомобільна дорога Т-14-20 Яворів – Грушів – це перша із чотирьох запланованих доріг, яку розпочали ремонтувати за «польський кредит». Ремонтно-будівельні роботи тут стартували у серпні 2020 року. На дорозі, яку не ремонтували кілька десятків років, торік забезпечили належний проїзд транспорту у нижньому шарі асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи.

Цього року підрядник завершить ремонтно-будівельні роботи на зазначеній дорозі у повному об’ємі. Окрім нового дорожнього покриття та ремонту мостових переходів, проєкт передбачає тротуари, зупинки громадського транспорту та зовнішнє освітлення в межах населених пунктів, а також заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Читайте також: Укравтодор планує оновити 250 кілометрів прикордонних доріг

У 2021 році в рамках реалізації Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українсько-польського кордону» також розпочнуть капітальний ремонт на інших прикордонних трасах, зокрема: Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір; Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий; Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська.

Як повідомляв Укрінформ, загальна вартість робіт на дорозі Яворів - Грушів становить 7 млн євро. Її протяжність 19,5 км. Роботи виконують у межах співпраці з Польщею, яка надає Україні кредит під 0,15% річних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-