Директор лікарні ім. Мечникова вважає третю хвилю COVID-19 найстрашнішою

Директор лікарні ім. Мечникова вважає третю хвилю COVID-19 найстрашнішою

Укрінформ
Третя хвиля захворюваності на коронавірус стає найстрашнішою, порівняно з нею дві попередні - тренування і розминка.

Таку думку висловив у Фейсбуці генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, передає Укрінформ.

За його словами, реанімація лікарні, яка приймає хворих на COVID-19, наразі переповнена. П'ять останніх пацієнтів надійшли зі 100% ураженням легень.

"На сьогоднішні в КОВІД-центрі Мечникова перебуває 118 пацієнтів, 24 - вкрай важких, 6 - на ШВЛ... У Мечникова відділення інтенсивної терапії та реанімації переповнені і КОВІДними, і постКОВІДними пацієнтами", - зазначив Риженко.

На його думку, якщо так продовжуватиметься, у квітні система охорони здоров'я може досягти своєї межі. Схоже, що зараз хвороба сильніше вражає молодих і взагалі відрізняється великою кількістю складних випадків.

Риженко зазначає, що коронавірусна хвороба "впливає на смак до життя" - низка пацієнтів покінчили життя самогубством. Цьому сприяють тривала ізоляція і ряд психологічних факторів. У 99% пацієнтів, які перенесли коронавірусну інфекцію, зустрічаються депресія, тривога, головний біль та інші неврологічні порушення.

Читайте також: Щеплені вакциною AstraZeneca отримають другу дозу цього ж препарату - Степанов

Медик виділяє чотири групи можливих ускладнень: кардіореспіраторні порушення, неврологічні, м'язово-скелетні, проблеми харчування і метаболізму.

"COVID-19 - системне захворювання, воно впливає на все, і наслідки жахливі", - наголошує директор Мечникова.

Читайте також: В Україні циркулює понад 30 різних генотипів коронавірусу - епідеміолог

На його думку, порятунком є масова вакцинація від коронавірусу. Чим більше громадян отримають захист, тим швидше сформуємо колективний імунітет, впевнений Риженко.

Як повідомляв Укрінформ, Україні станом на 29 березня лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346.

Станом на 28 березня в країні від COVID-19 вакциновано 198 464 особи, за добу 28 березня було щеплено 1 585 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-