На Рівненщині завершують реконструкцію приймального відділення лікарні

На Рівненщині завершують реконструкцію приймального відділення лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
У Рівненській обласній клінічній лікарні в рамках президентської програми «Велике будівництво» завершується реконструкція нового приймального відділення вартістю 34 млн грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

«Допомога буде надаватися значно швидше, а люди будуть отримувати якісні медичні послуги. Саме таке завдання стоїть перед проєктом «Велике будівництво». На реконструкцію спрямовано понад 34 мільйони гривень, більша частина з державного бюджету, решта - з обласного», - розповів про нове приймальне відділення голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Зазначається, що алгоритм обслуговування пацієнтів у відділенні буде повністю змінений, а час між надходженням хворого і наданням допомоги максимально скорочено.

Після реконструкції приймальне відділення буде розділено на три зони - зелену, помаранчеву і червону. У зеленій буде проходити оформлення планових хворих і розміщений зал очікування. У помаранчевій зоні допомогу надаватимуть протягом перших 30 хвилин. Тут розмістяться ендоскопічний, оглядовий і УЗД кабінети.

Для важких хворих, які потребують оперативної допомоги, відведена червона зона з реанімацією та операційною. Про це розповів директор Рівненської лікарні Віктор Ткач.

«За досить короткий період вдалося провести масштабну реконструкцію і збільшити площу нового приймального відділення до 1000 квадратних метрів», - сказав Ткач.

Він також додав, що для більшої оперативності поруч з червоною зоною в приймальному відділенні розміщений бокс для прийому одночасно 2 автомобілів швидкої допомоги. За словами Ткача, це дозволить персоналу максимально швидко доставити пацієнта в необхідну зону для подальшої діагностики і надання допомоги.

Завідуюча приймального відділення Тетяна Васильок, у свою чергу, зауважила, що у відділенні вже встановлено сучасний комп'ютерний томограф, а найближчим часом очікується також поставка УЗД, МРТ апаратів, ендоскопічного і лабораторного обладнання.

Читайте також: Укравтодор розпочав оновлення траси, яка з'єднує Львівщину і Волинь

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко розповів, що в рамках програми "Велике будівництво" в 2021 році в Україні будуть реконструйовані 117 приймальних відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-