На Донеччині виборці прийшли у масках та з сумками «від кандидата»

На Донеччині виборці прийшли у масках та з сумками «від кандидата»

Фото
Укрінформ
Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували перші порушення в день виборів - використання агітаційної символіки в день голосування.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті ОПОРИ.

«Спостерігачі ОПОРИ зафіксували на дільницях виборців, які приходили голосувати з символікою кандидата у народні депутати Андрія Аксьонова», - йдеться в повідомленні.

Так, за інформацією спостерігачів, у Мирнограді на виборчій дільниці №140756 жінка прийшла у приміщення з брендованою сумкою від кандидата. Спостерігачка зафіксувала інцидент, однак поліцію викликати не встигла. Комісія ніяк не відреагувала.

Читайте також: Довибори на двох округах проходять у штатному режимі – ЦВК

У Покровську на дільниці №141073 чоловікові з брендованою маскою заступниця голови комісії зробила зауваження та видала запасну медичну маску.

На цій же дільниці жінка-виборець похилого віку прийшла з пакетом з символікою кандидата. Заступниця голови попросила вивернути пакет навиворіт, що і було зроблено.

Крім того, на виборчій дільниці №141087 у Покровську дві жінки прийшли в масках за Аксьонова.

Читайте також: Довибори в Раду охороняють 3,5 тисячі копів

На низці виборчих дільниць відзначається недостатня кількість скриньок для голосування.

Зокрема, за даними спостерігачів, у Покровську на виборчій дільниці №141073, розташованій у приміщенні дитячо-юнацької спортивної школи, не забезпечено належну кількість великих скриньок - лише 4 з 6-ти, ще дві - у незадовільному стані. Одна з двох переносних скриньок буде використовуватись на дільниці для голосування виборців з ознаками респіраторних захворювань.

У Добропіллі на великій дільниці № 140233 є лише 3 скриньки для голосування та одна – для осіб з можливими респіраторними захворюваннями.

Читайте також: Спостерігачі «Чесно» фіксують незначну явку на довиборах у Раду

На дільниці № 141071 у Покровську бракує виборчих скриньок та кабін (4 великих скриньки і 4 кабінки), також не відокремлені кабінка і скринька для осіб з підозрою на респіраторні захворювання.

На дільниці № 141080 у Покровську відсутні одна велика скринька, одна кабіна для таємного голосування. Скринька та кабіна для людей з підвищеною температурою стоять осторонь, але не мають відповідного маркування. Також на дільниці відсутня кабіна для голосування маломобільних виборців.

У Покровську на дільниці № 141079 відсутня одна мала скринька.

В ОПОРІ нагадали, що відповідно до ч.2, 3 ст. 70 Закону України "Про вибори народних депутатів України" передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 28 березня відбуваються проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область), а також 186 проміжних і повторних місцевих виборів.

Участь у проміжних виборах до Верховної Ради беруть 32 кандидати. Для проведення довиборів народних депутатів утворено 229 виборчих дільниць.

17 громадським організаціям та 5 офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій надано дозвіл спостерігати за цими виборами.

Крім довиборів до ВР, на неділю також призначено повторні та проміжні вибори 186 депутатів міських, селищних, сільських рад.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 21 липня 2019 року, чергові місцеві вибори — 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-