СБУ викрила схему наживи на залізничному транзиті з Росії

СБУ викрила схему наживи на залізничному транзиті з Росії

Фото
Укрінформ
СБУ викрила керівників структурних підрозділів Ужгородської дирекції залізничних перевезень на «схемі» транспортування іноземних товарів, що завдала державі збитків на суму понад 5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«За попередніми даними слідства, посадовці організували незаконний механізм одержання грошей від представників експедиторських компаній, які супроводжували переправлення продукції з РФ до однієї з країн Євросоюзу. Учасники схеми отримували від експедиторів кошти за послуги щодо простою рухомого складу на залізничній станції та не обліковували їх у встановленому порядку», - йдеться у повідомленні.

Для одержання грошей поза «касою» посадовці вносили недостовірні відомості у відповідну звітну документацію. Зазначається, що оборудка завдала державі збитки більш як на 5 млн грн.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання учасників оборудки правоохоронці виявили фінансово-господарські документи з доказами протиправної діяльності.

Повідомлено про підозру одному з керівників структурних підрозділів Ужгородської дирекції залізничних перевезень за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте також: Фейкові ремонти на мільйони: СБУ спіймала на оборудці посадовців Укрзалізниці

Як повідомляв Укрінформ, СБУ задокументувала фіктивне виконання ремонтних робіт для Укрзалізниці на мільйони гривень.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-