Паломництво хасидів: Україна й Ізраїль домовились розвивати інфраструктуру Умані

Паломництво хасидів: Україна й Ізраїль домовились розвивати інфраструктуру Умані

Укрінформ
Україна та Ізраїль домовились про об’єднання зусиль для покращення інфраструктури Умані та розвитку міста як міжнародного центру паломництва хасидів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Посольства України в Державі Ізраїль у Фейсбуці.

24 березня посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук зустрівся з президентом Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана Натаном Бен-Нуном та представниками Брацлавських хасидів у Єрусалимі.

Під час зустрічі були обговорені питання, пов’язані зі щорічним паломництвом на могилу цадика Нахмана під час святкування єврейського Нового року Рош га-Шана.

Сторони наголосили на необхідності об’єднати зусилля задля покращення інфраструктури міста та розвитку Умані як міжнародного центру паломництва хасидів.

Читайте також: Хасиди одягнулись козаками і заспівали Гімн України на кордоні

Посол поінформував співрозмовників про переговори між Україною та Ізраїлем щодо взаємного визнання паспортів вакцинації від COVID-19, що дозволить відкрити кордон між двома державами та відновити туристичні поїздки.

Було домовлено всебічно співпрацювати з питань забезпечення відвідання представниками хасидської спільноти міста Умань з максимальним дотриманням українського законодавства під час святкування Рош га-Шана у вересні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив по телефону з ізраїльським колегою Аріє Дері питання, пов’язані зі святкуванням в Умані Рош га-Шана та можливою організацією приїзду паломників з Ізраїлю. Сторони узгодили, що ключовою умовою реалізації цього заходу буде нормалізація епідеміологічної ситуації в Україні та попередня вакцинація паломників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-