В Умані відкрили ПЛР-лабораторію та приймальне відділення лікарні

В Умані відкрили ПЛР-лабораторію та приймальне відділення лікарні

Фото
Укрінформ
В Умані відкрили сучасну лабораторію та обладнане за всіма стандартами приймальне відділення екстреної медичної допомоги у міській лікарні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Черкаської облдержадміністрації.

У лабораторії, зазначили в ОДА, проводитимуть, у тому числі дослідження методом полімеразно-ланцюгової реакції для виявлення коронавірусної інфекції. Всім пацієнтам, які лікуються в Уманській міській лікарні, ПЛР-аналіз буде проводитись безкоштовно. Також безкоштовно проводитиметься контроль лікування і заключне тестування при виписці зі стаціонару.

Читайте також: Самоізоляція або ПЛР-тест: для українців змінили правила повернення з-за кордону

При отриманні направлення на госпіталізацію в міську лікарню від сімейного лікаря, забір матеріалу у хворого буде здійснюватись в інфекційному боксі приймального відділення. Забір матеріалу у пацієнтів Уманської міської лікарні здійснюватиметься безпосередньо у відділеннях.

Потужність ПЛР-лабораторії – 500 досліджень на добу з можливістю розширення обсягів обстежень.

В ОДА поінформували, що ремонт та часткове облаштування БАК-лабораторії здійснено за кошти єврейської релігійної громади на суму 2,5 млн грн, також закуплено обладнання на суму 4 млн грн: коштів Національної служби здоров’я України – 3,1 млн грн, коштом благодійних внесків – 0,9 млн грн. Загальна сума витрат становить 6,5 млн грн.

Читайте також: У кого не вимагатимуть ПЛР-тест для в’їзду в Україну – роз’яснення прикордонників

Щодо приймального відділення екстреної медичної допомоги в Уманській міській лікарні в ОДА зазначили, що це перше з восьми, які запрацюють на Черкащині. У планах - аби кожна лікарня області була осучаснена та облаштована необхідним обладнанням. На цьому наголосив голова ОДА Олександр Скічко.

Ремонт та облаштування відділення вартували 5,5 млн грн у межах програми Президента України “Велике будівництво”. Сюди придбали УЗД-апарат, томограф, рентген- обладнання. До відділення прийматимуть осіб, яких доставили бригади швидкої медичної допомоги, направили на госпіталізацію лікарі лікувально-профілактичних закладів або які звернулися самостійно.

У цілодобовому режимі у відділені чергуватиме лікар з невідкладних станів (лікар-терапевт) і лікар травматолог-ортопед, медичні сестри, лаборант, молодший медичний персонал. Відділення розташоване на 1 поверсі терапевтичного корпусу, оснащене централізованою системою подачі кисню.

Читайте також: У Києві за добу - найбільше смертей від коронавірусу з початку пандемії

Загалом Уманська міська лікарня обслуговує майже 240 тисяч жителів тутешніх населених пунктів. У нововідкритому відділенні прийматимуть і жителів сусідніх областей. Крім того, саме в цьому регіоні пролягають дві траси, де, на жаль, трапляються аварії. Тож саме тут потерпілим надаватимуть невідкладну допомогу.

Нині ж в лікарні чекають на ангіографічне обладнання. Це буде вже другий такий апарат на Уманщині. Протягом місяця запустять центр чоловічого здоров’я.

Фото: ck-oda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-