У Миколаєві сталися сутички через мурал із «дружиною Шарія»

У Миколаєві сталися сутички через мурал із «дружиною Шарія»

Фото, відео
Укрінформ
У Миколаєві сталися сутички між членами політичної партії Шарія і проукраїнськими активістами через мурал на стіні багатоповерхівки на вулиці Соборній. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З'ясувалося, що жінка, зображена на нещодавно відкритому муралі, дуже схожа на дружину очільника партії Шарія - Ольгу, яка також займається політикою.

Це обурило проукраїнську громадськість, яка почала вимагати змінити обличчя на картині. 24 березня біля муралу зібралися активісти та представники партії Шарія. Між ними постійно виникали словесні перепалки та шарпанина.

У Миколаєві сталися сутички через мурал із «дружиною Шарія» / Фото: 0512.com.ua

У результаті представники миколаївського «Нацкорпусу» пригнали автовишку і замалювали обличчя жінки на муралі та літери ОШ, які також там були. Прихильники картини намагалися перешкодити роботам, дехто навіть виліз на машину, щоб не дати працювати активістам.

Керівник штабу Миколаївського осередку Нацкорпусу Олександр Глущенко заявив, що його організація бере відповідальність за дані дії. А також зобов'язуються відновити мурал, надавши зображенню на ньому нейтральних рис української жінки.

На місце події приїхали правоохоронці, які слідкували, щоб конфлікт не переріс у бійку, але проведенню робіт не перешкоджали.

Читайте також: Малюська - про позов до «Партії Шарія»: Ми не очікуємо, що справа буде легкою

До присутніх вийшов голова ОСББ даного будинку, який сказав, що жителі, які замовляли мурал, не знали, що на ньому буде зображена Ольга Шарій. Вони проти того, щоб у цій події була присутня політика. Тож голова вже підготував листа до міської ради з проханням прибрати саме це обличчя з їхнього будинку.

Читайте також: Генерал СБУ: Шарій — один із ключових елементів інформаційної боротьби РФ проти України

Як повідомлялося, стосовно лідера партії Анатолія Шарія в Україні порушено кримінальні провадження за підозрою у державній зраді.

Фото: 0512.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-