У COVID-лікарнях Харківщини не вистачає ліжок з доступом до стаціонарного кисню

У COVID-лікарнях Харківщини не вистачає ліжок з доступом до стаціонарного кисню

Укрінформ
У COVID-лікарнях Харківщини не вистачає ліжок з доступом до стаціонарних точок подачі кисню, а саме такі потрібні зараз пацієнтам.

Про це сказав на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Черняк, передає кореспондент Укрінформу.

"Важкість перебігу хвороби цієї хвилі така, що більшість людей, які перебувають у лікарнях, потребують саме стаціонарного кисню. Рівень подачі кисню має бути більший, ніж може забезпечити концентратор. Тобто це кисневозалежні пацієнти, але не в реанімаційному стані. Ми працюємо над тим, щоб максимально швидко в лікарнях з'являлася потрібна кількість точок. Сьогодні роботи тривають в інфекційній, "чорнобильській", обласній клінічних лікарнях", - сказав Черняк.

Читайте також: На Харківщині запровадили додаткові карантинні обмеження

Також роботи тривають у лікарнях, які підпорядковані міськраді Харкова.

У випадках, коли в Харкові немає ліжок з кисневою точкою, нових пацієнтів з міста госпіталізують в опорні заклади в області - в Чугуїв, Балаклею, Богодухів.

Наразі на Харківщині є 1095 ліжок, які мають доступ до стаціонарного кисню, на даний час на них розташовано 958 пацієнтів, зазначив Черняк. За його словами, за тиждень, зокрема, в інфекційній лікарні буде додано ще 123 точки.

Читайте також: У COVID-лікарні «Укрзалізниці» в Харкові досі не провели кисень - ОДА

Заступник голови ОДА, який звільнився за попереднього керівника регіону та нещодавно повернувся на посаду, відповідаючи на запитання, чому кисневі траси не вели раніше, визнав, що "у попередній період всі розслабилися", передусім самі громадяни.

"Але найголовніше, що змінився перебіг хвороби, він став агресивніший, більш стрімкий, і пацієнтів з важким станом усе більше", - сказав Черняк. Він додав, що дуже багато також запитань до лікування пацієнтів на первинній ланці сімейними лікарями.

Читайте також: На Харківщині – найбільше нових випадків COVID-19 від початку пандемії

Як повідомлялося, за минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 843 осіб. Усього по області зареєстровано 96259 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 81769 хворих одужало, 1830 – померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-