На Харківщині запровадили додаткові карантинні обмеження

На Харківщині запровадили додаткові карантинні обмеження

Фото
Укрінформ
На Харківщині запровадили додаткові карантинні обмеження для масових закладів, а школам і вишам рекомендують дистанційне навчання.

Відповідне рішення, як повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації, прийняла ввечері 17 березня регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

«Згідно із рішенням комісії ТЕБ та НС, дистанційно рекомендується навчати учнів загальноосвітніх закладів області, окрім учнів 1-4 класів. При цьому, якщо в початкових класах будуть виявляти випадки СOVID-19, їм також рекомендуватимуть переходити на дистанційну форму навчання», - йдеться у повідомленні.

На Харківщині запровадили додаткові карантинні обмеження / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

Закладам професійної та професійно-технічної освіти, фахової передвищої та вищої освіти також рекомендовано перейти на дистанційну форму навчання з 18 березня.

У звичному режимі навчатимуться учні спеціальних, санаторних закладів, закладів спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, навчально-реабілітаційних центрів.

Читайте також: У Києві заборонили доступ глядачів на футбольні матчі

Також на території області з 18 березня забороняється проведення масових заходів (спортивних, культурних, розважальних, соціальних, релігійних, наукових, освітніх та інших) за участю більше 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або відкритої території. Також не можна заповнювати зали, де відбуваються такі заходи, більш ніж наполовину.

Крім того, забороняється приймання відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням більше 50% місць.

Забороняється і діяльність спортивних залів та фітнес-центрів, які не забезпечують можливість розміщення 1 особи на 10 кв. м, басейнів – більше ніж 4 особи на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 для групових.

Як повідомлялося, за останні тижні на Харківщині фіксують суттєвий ріст захворюваності на COVID-19. Хоча обласна влада повідомляє про наповненість лікарень близько 43%, місць у лікарнях обласного центру практично немає.

Кількість зареєстрованих випадків COVID-19 на Харківщині – близько 92 тисяч.

В Україні за минулу добу, 17 березня, виявили 15 053 випадки зараження коронавірусом, натомість одужали 6 514 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-