Харківські лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19

Харківські лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19

Укрінформ
Харківські медзаклади, визначені опорними в лікуванні COVID-19, заповнені пацієнтами, однак в ОДА заявляють, що місця в закладах є, а показник наповненості ліжок регіоні становить 43,2%.

Інформацію з соцмереж про відмови «швидких» госпіталізувати хворих через брак місць категорично спростував на брифінгу заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Геннадій Бондарчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Будь ласка, дайте нам інформацію, кому з пацієнтів було відмовлено в госпіталізації. Харківська область – це єдиний госпітальний округ, де всі лікарні взаємопов'язані між собою. Цифра наповненості ліжок завжди є динамічною. Пацієнти поступають, пацієнти виписуються, переводяться з закладу в заклад. Робота йде. На сьогодні ніяких відмов в госпіталізації пацієнтів не було», - заявив Бондарчук.

Щодо випадків, коли харків’ян госпіталізували в лікарню Чугуєва, то заступник директора департаменту зазначив, що пацієнти, по-перше, мають право вибору у лікуванні, по-друге, госпіталізація відбувається в ті заклади, де є місця в конкретний момент.

«Бувають випадки, коли бригада везе пацієнта в лікарню, і по зв'язку з лікарнею має інформацію, що туди надійшов важкий хворий, якому зараз надається всіма працівниками закладу екстрена допомога, і тоді бригада приймає рішення і госпіталізує пацієнта туди, куди є можливість», — наголосив Бондарчук.

Зокрема, 17 березня нікого у райони не переводили, додав він, а серед пацієнтів, які лікуються в Харкові, 30% - мешканці області.

«Ви пропонуєте цих пацієнтів вигнати назад в райони? Якщо ви ставите питання, чому мешканці Харкова потрапили в Чугуїв», - відповів Бондарчук на запитання журналістів.

Загалом за минулу добу на Харківщині госпіталізували 65 людей з коронавірусом чи підозрою на нього.

Як повідомлялося, від 14 березня лікарі та волонтери заявляли про брак місць у лікарнях Харкова.

Наразі майже заповнена обласна інфекційна лікарня, де є 300 ліжок. В «чорнобильській» лікарні, яка розрахована на 130 ліжок, на ранок 17 березня було 146 пацієнтів, повідомила кореспонденту агентства директор закладу Ірина Пирогова. Загалом у лікарнях 2097 пацієнтів з коронавірусом, з них 163 - в реанімаціях (123 – на ШВЛ).

Читайте також: У Франківську кількість хворих у COVID-лікарнях зменшується п'ятий день поспіль

У Харківській ОДА повідомили, що населенню варто готуватися до посилення протиепідемічних заходів, зокрема, до транспортних обмежень та переходу навчальних закладів середньої та вищої освіти на дистанційне навчання. Остаточне рішення прийматиметься на сьогоднішньому засіданні регіональної комісії з техногенної безпеки, яка пройде без присутності ЗМІ.

Читайте також: У лікарнях Житомира запасу COVID-ліжок вистачить ще на тиждень

За минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 750 осіб. Усього зареєстровано 91510 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 80051 хворий одужав, 1750– померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-