У Дніпрі з четверга запроваджують суворий карантин

У Дніпрі з четверга запроваджують суворий карантин

Укрінформ
З четверга, 25 березня, у Дніпрі почнуть діяти суворі карантинні обмеження.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Укрінформ.

"Міська комісія з надзвичайних ситуацій запроваджує суворі карантинні обмеження з четверга з 00-00 годин. Відповідне рішення буде опубліковано найближчим часом. І хоча Дніпро поки ще не у червоній зоні (і, сподіваюся, не буде), прийнято вольове рішення зробити це", - повідомив мер.

Він акцентував, що, на відміну від інших територіальних громад, у Дніпрі не стануть тягти «до упору», а потім мучитися з колапсом системи охорони здоров'я.

Мер нагадав, що за час епідемії місто втратило через коронавірус багатьох відомих земляків: генерального директора КБ «Південне» Олександра Дегтярьова, головлікаря 6-ї дитячої лікарні Віктора Слатвицького, директора 35-ї школи Світлану Солодовник, ветерана АТО і відомого волонтера Тараса Березу, головлікаря 4-ї лікарні Костянтина Чебанова, а також багатьох інших.

При цьому Філатов пообіцяв, що міська влада намагатиметься зробити обмеження максимально комфортними для бізнесу і вже продумують механізм компенсації з місцевого бюджету.

Читайте також: Кабмін дозволив посилювати карантин на рівні громад

"Ми не втрачали час даремно і готувалися до чергової хвилі епідемії, проводячи кисневу розводку, встановлюючи у лікарнях безперебійне живлення і закуповуючи додаткові обсяги ліків. Ми сподіваємося на ваше розуміння, громадянську зрілість і дотримання елементарних протиепідемічних заходів", - підкреслив міський голова.

Читайте також: Львівщина перевищила індикатори для «червоної» зони - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, станом на 23 березня в червоній зоні знаходяться Київ і Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Одеська, Сумська, Чернівецька області, Дніпропетровщина - "помаранчева". В Україні підтверджено 1565732 випадки COVID-19, з яких 11 476 - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-