На Херсонщині розпочали другий етап вакцинації та посилюють роботу COVID-патрулів

На Херсонщині розпочали другий етап вакцинації та посилюють роботу COVID-патрулів

Укрінформ
На Херсонщині, яка наразі є серед кращих регіонів із вакцинування від COVID-19, розпочався другий етап вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА з посиланням на інформацію, оприлюднену під час селекторної наради.

За словами директора Департаменту здоров’я ОДА Віктора Короленка, пріоритетну увагу зосереджено на тестуванні населення та кампанії вакцинування.

«Херсонська область продовжує входити в число кращих по вакцинуванню населення. Так, в області вже щеплено 5 480 осіб. Окрім того, від сьогодні на Херсонщині розпочався другий етап вакцинації від COVID-19. Щеплення, окрім мобільних бригад, робитимуть і в стаціонарних пунктах. На Херсонщині, зокрема, таких пунктів працюватиме 23», - сказав Короленко.

На другому етапі щеплення проводитимуть особам із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19, зокрема, сімейним лікарям, працівникам соціальної сфери та громадського здоров’я, а також особам віком більше за 80 років.

Читайте також: Вісім «червоних» зон і 11 «помаранчевих»: МОЗ оновило карантинний розподіл

Також під час селекторної наради обговорили організацію COVID-патрулів в області. Відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС в області створено 273 таких COVID-патрулів. За словами директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Олексія Сулімова, в середньому щодня на рейди виходять 30-40 COVID-патрулів. Із урахуванням стрімкого поширення коронавірусу, буде посилено роботу COVID-патрулів у територіальних громадах.

Наразі в області 23 021 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Із них: 20 795 осіб побороли недугу; 1 522 людини інфіковані COVID-19; 704 людини померли.

Протягом вихідних в області зафіксовано 233 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. За останню добу – 86 нових хворих. Всього у закладах охорони здоров’я перебуває – 351 особа, в тому числі 271 особа з COVID-19 та 80 осіб з підозрою. Це означає, що всього 15,4% ліжкомісць зайнято хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та пацієнтами з підозрою. 1 968 ліжок підключені до медичного кисню, це становить 86,2%; 192 хворих отримують централізовано кисень.

Як повідомляв Укрінформ, від початку пандемії на коронавірусну хворобу в Україні захворіло 1 554 256 осіб, зокрема, за добу - 7 893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-