У Харкові екоактивісти знову вимагали закриття коксового заводу

У Харкові екоактивісти знову вимагали закриття коксового заводу

Фото
Укрінформ
Однією з вимог акції щодо захисту навколишнього середовища Kharkiv Global Strike for Climate, що відбулася біля пам'ятника Шевченку у центрі міста, став черговий заклик до влади закрити коксовий завод "Новомет".

У пікеті взяли участь близько десяти активістів громадського руху із захисту навколишнього середовища, в тому числі, студенти Харківського національного університету імені Каразіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця акція - інформаційна. Ми хочемо нагадати і владі, і звичайним громадянам про необхідність захисту навколишнього середовища - джерела життя. Ми виступаємо за використання нових джерел енергії, не пов'язаних з шкідливими викидами, розвиток електротранспорту, більш безпечного порівняно з автотранспортом з двигунами внутрішнього згоряння, розвиток екологічної освіти, безпечну для навколишнього середовища утилізацію відходів", - зазначила на відкритті акції її співорганізатор, студентка університету імені Каразіна Анна Довга.

Лідер громадської екозахисної організації "Печеніги" Сергій Шапаренко, заявив, що коксовий завод "Новомет" продовжує працювати, незважаючи на рішення суду про призупинення його діяльності до отримання дозволу на викиди.

За його словами, датчики моніторингу атмосфери, який екозахисники проводять у житлових районах поблизу заводу, "показують перевищення шкідливих речовин у 5-6 разів".

Читайте також: У Харкові екоактивісти вимагали повної зупинки коксового заводу

На закінчення учасники акції попрямували до Харківської ОДА, щоб, як вони заявили, вручити владі свої вимоги щодо охорони навколишнього середовища.

Порядок на акції забезпечували до десятка патрульних. Інцидентів не було.

У Харкові активісти підтримали «Глобальний страйк за клімат» з гаслом "Досить пустих обіцянок!" / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого чергова сесія Харківської міськради прийняла звернення до центрального керівництва країни з вимогою вирішити питання про закриття коксового заводу "Новомет".

27 січня керівництво коксового заводу "Новомет" подало апеляцію на рішення Харківського окружного адміністративного суду про тимчасове призупинення діяльності заводу. Засідання суду призначене на 24 березня.

31 серпня 2020 року поблизу Харківської ОДА відбувся пікет за участю півсотні жителів мікрорайонів, розташованих поблизу коксового заводу, з вимогою закрити завод, який працює без фільтрів для викидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-