Садовий заявляє, що у Львові бракує COVID-вакцин

Садовий заявляє, що у Львові бракує COVID-вакцин

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що повільні темпи імунізації медпрацівників спричинені малою кількістю доз вакцини, і протокол самої процедури щеплення слід переглянути.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Вакцинування медиків у Львові продовжується, темпи трішки збільшились, але проблема № 1 на сьогодні - це недостатня кількість доз вакцин. Ми отримали на всю Львівську область 42 тисячі вакцин, але оскільки потрібно по 2 дози на людину, то вони охоплять лише 21 тисячу осіб. Ми маємо 10 мобільних бригад, які проводять щеплення», - зазначив Садовий.

На думку мера, слід переглянути й сам протокол щеплень, оскільки мобільні групи приїжджають у лікарню вакцинувати тих, хто працює з хворими на COVID-19, але не вакцинують лікарів, які працюють поруч з ними.

«Сьогодні всі медики стикаються з коронавірусом. Тому я б вакцинував всіх медиків, всіх працівників освіти та всіх комунальників. Я говорив про це з міністром охорони здоров’я, і він обіцяв збільшити кількість вакцин", — додав мер Львова.

Читайте також: Садовий розповів, як працюватимуть ринки у Львові під час локдауну

Станом на ранок 19 березня перше щеплення від коронавірусу у Львові вже мають 2329 осіб (з них: 353 — фахівці міських медичних закладів, 1628 — обласних і 312 — приватних, а також 36 громадських діячів).

У Львові та області підтверджено 91240 випадків інфікування коронавірусом, з них 2449 — летальні. За минулу добу, 18 березня, лабораторні центри провели 3472 ПЛР-тести. Відтак, 1140 — позитивні, серед них у львів`ян — 491.

Читайте також: В Україні наступного тижня почнеться вакцинація сімейних лікарів

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу зареєстрували 15 850 нових випадків COVID-19. Померли 262 людини, одужали 4 592. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1210), Львівській (1140), Київській (1134), Харківській (1085) та Вінницькій (948) областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-