Словенія приєдналася до Програми «U-LEAD з Європою» в Україні

Словенія приєдналася до Програми «U-LEAD з Європою» в Україні

Децентралізація
Укрінформ
Словенія приєдналася до реалізації Програми «U-LEAD з Європою» в Україні та підтримуватиме реформу децентралізації.

Про це повідомив міністр закордонних справ Республіки Словенія Анже Логар під час зустрічі з представниками Програми та європейськими партнерами у Домі децентралізації в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Мені дуже приємно бути тут і відзначити вступ Словенії до Програми. Базуючись на дуже позитивних результатах Програми, ми вирішили активізувати нашу участь у реформі децентралізації. Словенія має багатий децентралізаційний досвід, ми маленька країна з 2 мільйонами населення, утім у нас є 210 мерів, 210 округів, тому ми знаємо, що децентралізація наближає місцеву владу до співгромадян, краще відповідаючи їхнім потребам», - сказав Логар.

За його словами, знання словенських експертів допомагатимуть українцям розвивати регіональну політику.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас повідомив, що децентралізація є одним із ключових успіхів України в реформах, і ЄС пишається своєю послідовною підтримкою цієї реформи протягом останніх років.

«Ми об’єдналися з Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією в рамках першої фази нашої флагманської Програми “U-LEAD з Європою”. Сьогодні я маю честь привітати ще одну країну ЄС, яка приєдналася до цієї команди, – Словенію», - сказав він.

Маасікас додав, що Словенія вже допомагала громадам долати наслідки пандемії COVID-19 і надаватиме подальшу підтримку для українських громад.

Читайте також: На створення і підтримку ЦНАПів у громадах передбачено понад 200 мільйонів

Директор Програми «U-LEAD з Європою» від німецької федеральної компанії GIZ Бастіан Файгель заявив, що пишається рішенням уряду Республіки Словенія долучитися до групи країн, які підтримують U-LEAD, зокрема у сфері регіонального розвитку.

«Словенія є важливим партнером для U-LEAD, і ми дуже раді, що тепер у нас є можливість інституціоналізувати це співробітництво через офіційне приєднання Словенії до Програми», - сказав він.

Файгель також наголосив, що загалом підтримка Програми «U-LEAD Європою» охопила понад 200 000 учасників з різних громад. Він додав, що 81% з опитаних учасників називали конкретні приклади того, як тренінги допомогли їм краще виконувати свої завдання.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Республіки Словенія Анже Логар 15-16 березня перебуває в Україні з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-